Arranquen les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent

1

L’alcalde i el president de Festes, donen per encetades les festes de 2012 en l’acte de Publicació

La primer autoritat recordà en el seu discurs el Mestre Ferrero i la seua estima per Ontinyent

Dames i cavallers: Estem en Festes! Així anunciaren dissabte passat l’alcalde de la ciutat d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el president de la Societat de Festers, Toni Morales, l’arribada de la festa gran de la capital de la Vall d’Albaida. El castell de la Plaça Major d’Ontinyent va acollir dissabte el tradicional acte de la Publicació de Festes, quan es dóna inici oficial a les Festes de Moros i Cristians que el poble celebra en honor del Santíssim Crist de l’Agonia.

L’acte va començar amb una desfilada que eixia des de la Plaça de la Concepció, va passar pels carrers Gomis i Maians i va finalitzar als peus del castell de la Plaça de l’Ajuntament, on l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el vicepresident, Javier Reig, van rebre la Junta de la Societat de Festers juntament amb els primers trons de les vint-i-quatre comparses i a tots els festers i veïns que es van apropar per donar la benvinguda a les Festes de Moros i Cristians.

Una vegada a la Plaça Major, va ser el moment de l’intercanvi de poder entre els càrrecs i els Capitans dels Bucaneros i Moros Berberiscos, i els Ambaixadors i Banderers dels Fontanos i Kábilas de 2011 i els Capitans dels Estudiants i Moros Marinos, i als Ambaixadors i Banderers dels Almogàvers i Moros Espanyols de 2012.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, va ressaltar que “estem en un marc immillorable per exclamar a tots que les nostres festes en honor al Santíssim Crist de l’Agonia ja han arribat”. A més, també va tindre paraules per a recordar al mestre Ferrero, en l’any que fa un quart de segle que ens va deixar  “I dir música a Ontinyent és dir el nom de José Maria Ferrero. 25 anys han passat des que el Mestre ens va deixar però de ben segur, des d’alguna finestreta estara mirant al seu poble, a la seua família, a la seua banda, i amb la serietat i la passió que el caracteritzava, estarà pendent que cada nota, cada compàs sona al ritme que li correspon. Gràcies Mestre! Gràcies per estimar la festa, gràcies per estimar tant Ontinyent!” va dir.

El primer edil va agrair a la Societat de Festers tot l’esforç per portar endavant aquestes festes de Moros i Cristians: “Incansablement la Junta de la Societat de Festers, i al capdavant d’ella, el seu president, Toni Morales, vénen desenvolupant un gran tasca perquè cada anys s’escriga una pàgina més en lletres d’or en la història d’Ontinyent.”

A més, es va realitzar  per primera vegada en la història d’esta celebració, la presentació del Cartell de Festes de 2012 que l’Ajuntament d’Ontinyent li ha encomanat al jove dissenyador ontinyentí Vicente Mora.

El President de Festes, Toni Morales, en aquest sentit, assenyalava que “el cartell és la representació de les festes del poble, és un cartell conceptual i innovador on està representat tot: el degradat de colors simbolitza el dia i la nit, estan representades les comparses mores i cristianes amb la lluna i la creu i, fins i tot, es pot veure igual donant-li la volta”, a més afegia que “hi ha vint-i-quatre serpentines que representen les vint-i-quatre comparses del poble”. La presentació del cartell, esdeveniment pioner en aquest dia, va ser una iniciativa de la pròpia Junta de la Societat de Festers per poder fer al poble partícip d’aquesta representació icònica de les Festes de Moros i Cristians.

La publicació de Festes, juntament amb la presentació del cartell, va tenir una gran afluència de gent, que durant poc més de dues hores van ser testimonis de l’esdeveniment que dóna pas al mes de Festes, unes festivitats on l’Alcalde va voler fer menció de tots aquells que ja no poden gaudir d’aquestes festes locals “Visca’m la festa amb il·lusió, amb entrega, amb la passió i l’orgull de ser ontinyentins, fills d’un poble que no oblida a aquells que han partit abans que nosaltres, per tant, visquem la festa també per ells, pels qui ens la van deixar com a legat perquè els ho devem i perquè és així com continuaran sempre vius entre tots nosaltres.” va recalcar.

Tot i que els temps que corren no són grats, l’alcalde va destacar que “no són moments fàcils però la festa ha de continuar i al seu costat ha d’estar l’Ajuntament.” accentuant que l’alcaldia va a estar present i recolzant aquestes festes d’interès nacional.

El president de les Festes, Toni Morales i l’alcalde, Jorge Rodríguez, van tancar l’acte convidant a la ciutadania a ser partícips de les Festes de Moros i Cristians de 2012 al crit de “Dames, cavallers: Estem en festes!”. A continuació va ser el castell de focs artificials qui va acomiadar a tots els presents a l’acte que dóna inici a les Festes d’Ontinyent.

Publicitat

Comments are closed.