Mor el referent arqueològic de Bocairent, Vicent Casanova

0

L’Ajuntament de Bocairent expressa el seu pesar per la mort de Vicent Casanova Vañó, conegut popularment com “Vite”, ocorreguda aquest dimecres, 26 de febrer. L’alcalde, Josep-Vicent Ferre, en el pròleg del llibre “La Cova de la Sarsa i el Neolític a Bocairent” editat el 2010, el catalogava com a “referent històric del treball arqueològic en el nostre poble”.

VicentCasanovaBocairentDe fet, el Museu arqueològic municipal porta el seu nom ja que hi va ser ell l’impulsor de la col·lecció a partir de les troballes localitzades al terme a partir de nombrosos treballs de camp “en una tasca pionera que va permetre salvaguardar unes senyals de gran rellevància per a conèixer el nostre passat”. Igualment, el consistori destaca la tasca divulgadora “tan important” realitzada per Casanova perquè en són molts els veïns i els visitants “que van poder gaudir de les seues explicacions dels materials exposats i entendre-hi un poc millor les condicions de vida dels nostres avantpassats”.

A més, Casanova va contribuir decisivament a situar la cova de la Sarsa en el lloc de privilegi que ocupa actualment en l’arqueologia internacional. Així, el 1978 va publicar un article sobre els enterraments de la gruta en el número quinze de la revista Archivo de Prehistoria Levantina mentre que en l’obra promoguda per l’Ajuntament de Bocairent el 2010 va tractar la ceràmica de l’espai conjuntament amb l’arqueòleg Pablo García Borja.

Publicitat