El proper divendres 18 de novembre el grup ontinyentí de música antiga Menestrils celebrarà el seu 25 aniversari amb un concert que oferirà al Teatre Echegaray.

L’event coincideix amb la presentación del seu darrer C.D.” AHABÁH”, dins del qual els músics han recopilat una mostra de música andalusí i sefardita, tan arrelades a la nostra música tradicional. D’altra banda inclou un repertori de Cantigues i cançons de trobadors i de croada, posant així en contacte les tres cultures que coincidiren a nostres terres.

L’amor, hubb o ahabáh, segons llengua de cada cultura, será el tema que servirà com a nexe de unió a les diferents cançons.

Menestrils és dels únics grups musicals del País que s’ha dedicat a la recerca de la música d’època medieval i primer Renaixement, especialmente entre els segles XI al XV, emprant als seus concerts instruments rèplica dels originals.

Per al seu concert-aniversari comptaran amb la col.laboració del grups de dansa Opera i de percussió Batukem Tukada, incloent al programa, a modo d’homenatge, una peça de percussió i dansa que va compondre Jordi Rodríguez per a l’actuació del grup a l’acte del Pregó de Festes de moros i cristians 2014.

L’actor Simó P. Campos será l’encarregat d’ambientar a sarraïns, jueus i cristians cantant l’amor, mentre que l’exmembre del grup Iolanda Torró presentarà la resenya sobre els XXV anys de concerts de Menestrils, un grup conegut al poble també per la representació anual del Cant de la Sibil.la, pero amb gran trajectoria de premis, homenatges, reconixements i treballs com els C.D. de música antiga “Amors mercé”, “Música a la cort de Jaume I”, “El cançoner de St. Joan de les Abadesses” o el de música tradicional d’Ontinyent “Rode la bola”.