“Memòria de la Modernitat” arribarà a Ontinyent el 26 d’octubre

L’exposició “Memòria de la Modernitat” ja te data per a l’inici de la seua exposició a Ontinyent: des del 26 d’octubre i fins la primavera de 2019 la recentment remodelada Casa de Cultura de la ciutat acollirà una mostra que recull més de 100 joies artístiques pertanyents al patrimoni pictòric de la Diputació de València, amb obres d’artistes com Joaquim Sorolla, Ignasi Pinazo, Marià Benlliure o l’Equip Crònica.

La mostra, que convertirà Ontinyent en pol d’atracció cultural durant els propers mesos, arriba després d’haver rebut més de 40.000 visitants al seu pas per Requena, Alzira i Gandia. Una itinerància que respon al plantejament amb que va nàixer l’exposició, la voluntat de dignificar la imatge de la institució i fer accessibles estos tresors artístics a totes i tots les valencianes i valencians.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que “Memòria de la Modernitat és una de les mostres més importants de la pintura valenciana i que gràcies al programa la Diputació a les Comarques es podrà gaudir a Ontinyent, de peces de Sorolla, Benlliure o Pinazo sense haver de desplaçar-se a València. L’objectiu de posar en marxa Memòria de la Modernitat va ser eixe: apropar al territori el patrimoni artístic que fins ara sols es podia vore a Valéncia o romania guardat als magatzem o els despatxos de la Diputació”, manifestava.

“Memòria de la Modernitat”, comissariada per la Universitat de València, repassa part de la història de l’art valencià, des del gòtic i el barroc, fins als segles XIX i XX, estructurada en 6 grans apartats: “Les beques de la Diputació, aprenent a ser artista”; “La imatge representada: retrats i autoretrats”; “La visió de l’espai, el paisatge natural i el paisatge urbà”; “Identitat Valenciana”; “Dones artistes” i “Tradició i avantguarda: la modernitat rescatada”. Per a l’exposició s’ha editat un catàleg il·lustrat que s’ha constituït en obra de referència en la recerca del patrimoni de la institució i de l’art valencià.

La mostra anirà aparellada a la realització d’activitats com visites guiades, trobades amb artistes, taules rodones o tallers didàctics, i estarà acompanyada d’altra exposició, “Coneix la Diputació” amb la que la corporació valenciana ofereix una visió a la ciutadania de la història i els serveis que presta.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Generalitat destina 53.212€ a 6 pobles de la comarca del Fons de cooperació municipal contra el despoblament

Hui s’ha publicat la Resolució de la la Generalitat, per la que s’assigna una línia …