Augmenta un 18% els inscrits a les Escoles Esportives

Ontinyent ha augmentat un 18% els inscrits a les Escoles Esportives Municipals als últims 3 anys, i duplica la mitjana estatal d’escolars no sedentaris (30%, front al 15% de mitjana a Espanya). El regidor d’Esports, Óscar Borrell, ha fet públiques estes dades amb motiu de l’arrancada de la III Edició del programa “Esport i Escola”, impulsat per l’Ajuntament, pel qual es dóna a conèixer els beneficis de l’esport i el treball dels clubs a l’alumnat de 1er a 4rt de Primària a través de matinals esportives i activitats psicomotrius.

El regidor explicava que aquest projecte esportiu i educatiu al qual participen els centres educatius i els clubs amb escoles esportives “té com objectiu potenciar l’activitat física en lluita contra el sedentarisme infantil i juvenil, cal recordar que l’Organització Mundial de la Salud (OMS) alerta de que el 85% dels xiquets i xiquetes són sedentaris. Volem que els xiquets i xiquetes coneguen les escoles esportives municipals de la ciutat, agafen hàbits saludables i es potencie l’adhesió a la pràctica esportiva aconseguint persones equilibrades, competents i una ciutadania responsable”, assenyalava.

En concret, des de la posada en marxa del programa “Esport i Escola” en 2015 s’ha passat de 1078 a 1271 participants a un total de 17 modalitats a Ontinyent, el que en la pràctica suposa que Ontinyent duplica la mitjana estatal de xiquets i xiquetes actives en edat escolar. Per augmentar la prestació i la qualitat de les escoles esportives el regidor d’Esports, Óscar Borrell, explicava que “hem augmentat la subvenció als clubs per cada xiquet/a amb que compten a les escoles esportives per dotar de més serveis a les pròpies escoles esportives.

L’edil assenyalava que “a més a més, i al marc del foment de l’esport base i l’esport femení que suposen dos dels pilars bàsics de la regidoria, amb “Esport i Escola” potenciem també a pràctica esportiva entre els i les menors en igualtat d’oportunitats, en la participació d’ells i elles fomentant la convivència de totes i tots”.

José Luis Gandia i Joan Blasco, coordinadors de la iniciativa, acompanyaven al regidor en la presentació de la nova edició i explicaven que “Esport i Escola” “és un projecte per afavorir que els xiquets i xiquetes s’introduisquen al món de l’esport”. es dividirà en dues fases. La primera d’elles serà la celebració de diversos matins esportius al Poliesportiu Municipal on l’alumnat de 4rt de Primària coneixerà de primera mà el treball dels  clubs esportius d’Ontinyent. La segona fase es durà a terme en els mateixos centres educatius de la ciutat i abastarà als escolars compresos des de 1er fins a 4rt de Primària. A l’alumnat de 1er i 2on se’ls farà activitats centrades en la motricitat, mentre que 3er i 4rt treballaran un enfocament més psicològic en l’apropament al món de l’esport.

El regidor agraïa la col·laboració de totes les persones, clubs i escoles implicades i animava a tots els centres educatius a participar d’aquesta activitat, “amb la mateixa bona resposta que vam tenir en les edicions anteriors o en altres iniciatives com l’ús de la piscina coberta per a oferir formació curricular”. Óscar Borrell destacava l’interès d’una activitat “que combina esport i educació, dues matèries en les que qualsevol inversió es això, inversió i no despesa, perquè són àmbits d’actuació que ens ajuden a millorar el futur de les persones i del conjunt de la nostra societat”, manifestava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Admissió i matrícula curs 2020-2021 a l’Escola Oficial d’Idiomes de Xàtiva

Per estudiar algun dels idiomes que s’ofereixen a la seu de Xàtiva o les seccions …