13/06/2024 - 0:12
Més

  L’Ajuntament d’Ontinyent rep la donació d’un plànol en tela del terme de l’any 1915

  Altres notícies

  El document s’integrarà a l’Arxiu Municipal i serà restaurat per l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Bens Culturals

  L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha rebut de mans de l’empresari alacantí José Antonio Ferri la donació d’un plànol del terme d’Ontinyent amb quasi 100 anys d’antiguetat, que s’integrarà a l’Arxiu Municipal de la ciutat. Es tracta d’un plànol en escala 1:50.000 del terme, que correspon a l’època anterior a la segregació de Fontanars dels Alforins, realitzat en tela emmidonada i que compta amb la particularitat de comptar amb un dibuix en tinta del Castell de Moros i Cristians de principis del Segle XX.

  Mapa Ontinyent 1915El document, que es trobava en els cellers de  Bodegas Los Pinos de Fontanars dels Alforins, va ser descobert pel propietari de l’empresa, que ara ha tingut a bé donar-lo a la ciutat. El mapa, de 109,5 x 57 cm, presenta alguns deterioraments pel culpa del suport i el sistema d’emmarcat, que han provocat arrugues i algunes taques d’oxidació que seran restaurades gràcies a l’acord signat per l’Ajuntament d’Ontinyent el passat mes de desembre amb l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Bens Culturals.

  Jorge Rodríguez, qui agraïa José Antonio Ferri la donació efectuada a l’Arxiu Municipal, s’interessava per la toponímia dels municipis de la comarca en l’època, que presenta nombroses particularitats respecte dels noms dels municipis tals com els coneguem hui en dia.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -