La XIII Mostra de Cinema d’Ontinyent es dedicarà a la igualtat entre dones i homes

0

“Singularment Femenines” és el lema de la XIII Mostra de Cinema d’Ontinyent, dedicada enguany a la igualtat entre dones i homes. El Regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, José Antonio Calabuig Oviedo, i el President del Cine Club Utiye, Joan Enric Valiente, presentaven aquest matí un cicle d’activitats que comptarà amb la presència, entre d’altres, de la Vicepresidenta de l’Acadèmia de Cine d’Espanya Judith Colell, l’escriptora Carmen Amoraga, així com el cartell anunciador realitzat per la il•lustradora Marta Nael.

Calabuig Oviedo manifestava que “activitats com aquesta són molt importants al nostre objectiu de fer d’Ontinyent un pol d’atracció cultural per a tota la comarca i els voltants. Amb la Mostra de Cinema tornem a ser un referent, amb una programació de projeccions de qualitat i la presència de personalitats destacades del món de la cultura i el cinema. Des de l’Ajuntament anem a seguir recolzant en tot allò que pugam al Cine Club Utiye, al que donem l’enhorabona i agraïm el treball que fa per fomentar el setè art a Ontinyent”, destacava.

Des del Cine Club Utiye, Joan Enric Valiente explicava que a “Singularment Femenines” s’agrupen les qüestions sobre la igualtat entre homes i dones, des del món laboral fins el cultural, el dret de la dona a decidir sobre el seu cos i la lacra de la violència de gènere amb els nombrosos casos de dones assassinades per les seues parelles: “hem volgut posar el nostre granet de sorra amb una selecció de set pel•lícules de tot tipus que tenen en comú que estan realitzades per dones, menys una de Diego Galán, però el tema ho mereixia, ‘Con la pata quebrada’, un documental sobre el tractament que la dona ha tingut al cine espanyol”.

Totes les projeccions seran en el centre comercial El Teler amb uns preus especials per afavorir l’assistència (2 euros per als socis de l’Utiye i 4 per al públic en general). A més de pel•lícules, també es presentarà el llibre “La vida era eso” de l’escriptora Carmen Amoraga, premi Nadal 2014, que estarà present en la mostra. Valiente assenyalava que “hem fet un gran esforç per convidar a importants dones del món de la cultura i el cinema, i així a més de Carmen Amoraga, tindrem la sort de comptar amb la directora Judith Colell, actualment vicepresidenta de la Acadèmia del Cine de Espanya; la directora Lidiana Rodríguez, que presentarà el curtmetratge “Ana 27”; i la professora Carmen Agulló que presentarà la pel•lícula “Las maestras de la República”, guardonada amb el Goya al Millor Documental, en la qual ha participat.

També la gala inaugural anirà a càrrec d’una dona, a més a més d’Ontinyent, la humorista Maria Juan, que prepara un espectacle especial ideat entre ella i Rafa Ferrero. Serà dimecres 29 d’octubre a les 20:00 hores en el Teatre Echegaray amb entrada gratuïta, comptant-se amb la presència de l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i les directores convidades que visitaran Ontinyent.

Per difondre la Mostra es compta amb un cartell també és obra de una dona, la jove artista Marta Nael, qui ja dissenyara el cartell de Festes de Moros i Cristians d’enguany, i que col•labora amb la Mostra de Cinema mitjançant la col•laboració especial d’Ediciones Babylon. Joan Enric Valiente agraïa “la implicació i el treball de les regidories de Cultura i Igualtat de l’Ajuntament, així com la col•laboració de la Fundació Campus Ontinyent i la Universitat de València la Fundació SGAE, el Centre Comercial El Teler els instituts de l’Estació, Jaume I i Pou Clar”, a més de a l’equip d’Smashing Films per l’organització de la III edició del concurs de microcurts que es durà a terme aquest cap de setmana a Ontinyent, els premis dels quals es lliuraran el 2 de novembre al marc de la Mostra.