La companyia internacional “Wandering Orquestra” obrirà el II Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent

1

La companyia “The Wandering Orquestra” obrirà aquest dijous el II Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent amb un innovador espectacle que utilitzarà diversos elements de la Plaça Major per sorprendre al públic assistent. Amb aquest espectacle gratuït a les 19:00 hores, i la prèvia itinerant que tindrà lloc per diversos carrers al llarg del matí, es donarà començament a un Festival que durà un total de 12 activitats d’animació de carrers a tots els barris de la ciutat, al marc de les activitats de la campanya “Ontinyent Il•lusiona” posada en marxa pel Govern d’Ontinyent per dinamitzar la ciutat i fomentar l’activitat comercial durant les dates nadalenques.

WanderingOrquestra1El Regidor de Cultura, José Antonio Calabuig Oviedo, explicava al voltant de “The Wandering Orquestra” que “hem apostat fort per a la jornada inaugural amb un espectacle directe i sorprenent, que involucra molt al públic i que empra elements del carrer per fer única cada actuació d’esta companyia de nivell internacional”, destacava.

“Wandering Orquestra” està formada per un col•lectiu d’artistes de diversos amb una llarga experiència en el teatre de carrer i d’intervenció. Per separat els seus integrants han actuat en més de 17 països diferents i sumen més de 300 actuacions en festivals i programacions a tota Europa, Àsia i Amèrica, que ara es junten per desenvolupar un llenguatge propi de representació al carrer. Utilitzant el teatre d’improvisació i tenint molt en compte les arquitectures dels espais on intervenen, buscaran sorprendre al públic que els ha anat a veure i també als que troben per casualitat, prenent el carrer com a escenari i fent-lo servir per crear escenes visuals, boges i poètiques.

Abans, de 10:00 a 13:30 del matí, es comptarà amb un espectacle de dinamització i promoció prèvia del festival titolat “Okupa’t”, una performance itinerant per a tots els públics que recorrerà els carrers de la ciutat i que també farà participar als espectadors, a alguns dels quals es formarà per a que puguen ser coprotagonistes de la història a representar.

Calabuig Oviedo destacava que la jornada d’aquest dijous “serà el punt de partida d’un festival que incideix en l’aposta del Govern d’Ontinyent per dur la cultura a tots els barris de la ciutat. Tindrem espectacles a Sant Josep, el Llombo, Sant Rafel o el Poble Nou, volem que la ciutadania ixca estes dates al carrer i practique un exercici tan saludable com és recuperar les emocions i la il•lusió”, concloïa el regidor.

Publicitat

Comments are closed.