Ignacio Blanco presentará el seu llibre “Botiflers” a Ontinyent

El proper dilluns 26 d’octubre a les 19:30h, es presenta a Ontinyent el llibre “Botiflers!!”, de l’editorial Balandra, per part del seu autor Ignacio Blanco Giner. L’acte serà al primer pis de la Casa de la Cultura – Palau dels Barons de Santa Bàrbara, carrer de Maians, 26. Comptarem amb exemplars del llibre a la venda.

Aquest llibre dóna testimoni del treball parlamentari d’Ignacio Blanco, diputat d’EUPV a les Corts valencianes durant la legislatura 2011-2015. Una etapa que va començar amb retallades de drets socials i serveis públics, va continuar amb el tancament de RTVV i va acabar amb la constatació del fracàs general del Consell d’Alberto Fabra.

Recopila 17 de les seues intervencions més incisives en les Corts, comentades per ell mateix i prologades pel periodista Adolf Beltran. Són 17 passatges que acrediten el “combat dialèctic, sovint des de la indignació” de qui ha estat exponent del “bon parlamentarisme entés com a instrument de lluita contra l’abús de poder”, destaca Beltran. El llibre va ser presentat el passat 5 d’octubre al Centre Octubre de València, amb gran èxit de crítica i públic.

En paraules del mateix Blanco, “el treball d’EU no ha tingut recompensa electoral però ha contribuït decisivament a desallotjar el ‘Partit Podrit’ de corrupció”. “Amb cinc diputats i menys recursos, vam fer més contra la corrupció que la resta de grups. Vam destapar i denunciar el cas de corrupció més gran de la democràcia espanyola. Quan s’alce el secret de sumari del cas Rus, els casos Gürtel, Malaya i tants altres es quedaran curts. Vam fer més que ningú per la transparència: possiblement imputaran els ex-consellers Císcar i Català, vam desconfidencialitzar contractes públics com els de Calatrava, Ecclestone o els dels clubs de futbol amb RTVV”

“No hem pujat al tren del canvi, però hem fet que passe el tren”. Amb la publicació d’aquests 17 capítols es vol testimoniar “la tasca de denúncia i proposta” que no pot quedar enterrada per un “resultat electoral profundament i dolorosament injust”. “Se’ns trobarà a faltar”, proclama l’exdiputat. Les intervencions seleccionades són les més representatives d’una legislatura de “retallades democràtiques, corrupció, tancament de RTVV, …”, episodis tots que retraten “la impunitat del PP en el seu mas particular“. El 6 de novembre, un dia després que el TSJ va anul·lar l’ERO de Canal 9, Blanco clamava “botiflers, cova de lladres”, a la bancada del PP.

“És el moment en què es pot explicar la història recent de la caiguda del règim de corrupció i espoliació social del PP que va durar 20 anys. I també de tots els qui van lluitar contra ell, propiciant un canvi. Considere que repassar l’última legislatura és fer balanç de la lluita contra la corrupció, contra les retallades socials i democràtics, contra la incompetència d’un govern que va ser incapaç de defensar els interessos dels valencians. I els meus discursos, en certa mesura, per tractar temes diversos, reflectien d’alguna manera el que va passar aquests quatre anys”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Finalitzat el termini per a participar al seté Concurs d’Escriptura Crítica Juvenil

El passat dilluns 15 a les 23.59 hores es donava per tancat el termini per …