Es renova el campament de l’emissari Jacobo a l’ermita de Santa Anna amb ajuda de la Diputació

0

Jacobo, l’emissari que cada any anuncia la visita dels Reis Mags a Ontinyent, comptarà enguany amb un renovat campament, en el XX aniversari de la seua primera instal·lació a l’ermita de Santa Anna. Gràcies a una subvenció d’al voltant de 13.800 euros de la Diputació de València, Jacobo tindrà un millorat campament a la seua disposició a l’ermita, on cada 4 de gener s’habilita aquest espai eventual on acudeixen més de 1.200 xiquets i xiquetes. La nova decoració emula els dissenys de la Mesquita de Còrdova i l’Alhambra de Granada, i està preparada per muntar-se en altra ubicació de ser necessari.

El President de la Diputació i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, visitava aquest dissabte el renovat campament acompanyat per diversos regidors i membres de l’Associació d’Amics dels Reis Maigs, que cada any prepara el campament amb la col·laboració de l’Ajuntament, per destacar que “un any d’aniversari com aquest era un bon moment per dotar d’un Palau millor i més digne a Jacobo, tot recolzant la gran tasca de l’Associació d’Amics dels Reis en favor de les nostres tradicions”. Des de l’Associació d’amics dels Reis Mags d’Ontinyent, al seu torn, s’ha volgut “agrair profundament la inestimable ajuda de la Diputació de València, i sobretot del seu President, perquè el campament de Jacobo lluisca millor que mai”.

El projecte d’adequació del campament s’ha basat en complementar l’interior de la casa dels exercicis amb unes construccions de fusta, perquè resulte més atractiu i realista a la vista dels visitants. Per a tal finalitat, s’ha construït una sèrie d’arcs tant per al corredor d’entrada a l’estança de Jacobo com per a la mateixa sala d’acolliment d’aquest, per a donar una sensació més realista del palau i substituir així les teles que utilitzem actualment per a cobrir les parets. En la part del corredor, de 22 metres de llargària, s’ha disposat uns pilars acabats en capitell amb uns arcs superiors basats en els arcs de la Mesquita de Còrdova.

En la part de la sala de recepció, i formant el rectangle de la sala, hi ha un conjunt d’arcs basats en els que envolten el pati dels lleons de l’Alhambra de Granada, amb els detalls de les parts superiors tallats en la fusta, sobre un rectangle de 41 m2. Estos elements, fabricats per les empreses locals Carroses Mesas Chacón i Carroses El Llombo, seran muntats cada any per membres de l’associació d’amics dels Reis Mags el dia de la visita al campament de Jacobo, cada 4 de gener, i serà desmuntada posteriorment perquè estiguen tot l’any guardats i facilitat la seua conservació. La construcció dels arcs s’ha realitzat tenint en compte que, si en el futur haguera obres o qualsevol incidència a l’ermita de Santa Anna, aquestos es pugueren muntar en altra ubicació, mantenint l’escena del palau de l’emissari reial.

L’estrena del nou interior del campament de Jacobo es suma a les activitats que es desenvolupen a l’exterior per a fer amena la cua d’entrada. Enguany també hi haurà jocs populars, tallers de treballs manuals, contacontes, la projecció de la pel·lícula animada dels Reis d’Orient i una xocolatada per ajudar a combatre el fred.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Publicitat