29/01/2023 - 8:01
Més
  IniciCulturaFestes i tradicionsOntinyent reconeixement de la Fira de novembre com a Festa d’Interés...

  Ontinyent reconeixement de la Fira de novembre com a Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana

  L’Ajuntament d’Ontinyent va a sol·licitar a la Direcció General de Turisme de la Generalitat Valenciana el reconeixement de la Fira de novembre d’Ontinyent com a Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana. Esta sol·licitud va estar aprovada pel ple municipal a la seua última sessió a proposta de la regidora de Turisme, Sayo Gandia, qui destacava la rellevància turística, cultural, gastronòmica i comercial d’una festa que ha tingut un especial impuls des de la celebració del 600 aniversari.

  En paraules de Sayo Gandia, “la Fira, que se celebra per privilegi reial d’Alfons el Magnànim des de 1418, no només compta amb atraccions mecàniques sinó també amb altres espais que complementen l’oferta lúdica i cultural, convertint-la en una fira on estan presents comerços, hostaleria, serveis i automoció. Una cita que potencia el sabor ontinyentí, dona un impuls econòmic a molts sectors de la ciutat, afavoreix la suma de sinergies i atrau milers de visitants de la Vall d’Albaida i d’altres comarques veïnes”

  A la memòria elaborada des de l’àrea de Turisme (amb la col·laboració d’altres departaments municipals) per adjuntar a la sol·licitud es donen detalls sobre diversos aspectes de la Fira, com ara el seu origen lligat al privilegi reial de 22 de març de 1418 i la seua celebració des d’aleshores; la posada en valor com una de les fires més tradicionals de la Comunitat Valenciana; la presència d’atractius com la zona d’atracciones mecàniques, Firauto, Fira Comerç i Ontifira; la capacitat per a l’atracció de visitants; o la seua repercusió pública.

  Després de la presentació de la sol·licitud i documentació requerida per mitjans electrònics, es pasarà a valorar la mateixa per part de la Generalitat Valenciana, que podrà sol·licitar documentació adicional de ser necesària, per a posteriorment iniciar el procediment i proposar l’adopció de la corresponent resolució, que al seu cas s’atorgarà mitjançant resolució de la Conselleria de Turisme, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat. Transcorreguts sis mesos des de la sol·licitud de la corresponent declaració sense que haja recaigut resolució expressa, aquesta s’entendrà estimada.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital

  El més llegit