22/06/2024 - 21:11
Més

  Més de 40 activitats programades per a l’Ontinyent Medieval

  Altres notícies

  L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, la regidora de Festes, Àngels Muñoz, i el President de la Societat de Festers, Vicent Pla, presentaven aquest dijous l’edició d’enguany de “Ontinyent Medieval”, el mercat medieval que organitza l’Ajuntament, i que enguany oferirà prop de 40 activitats al centre històric entre els dies 24 i 26 de febrer, coincidint amb el “Mig Any Fester” de Moros i Cristians de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia.

  Jorge Rodríguez destacava “la total consolidació d’Ontinyent Medieval, una activitat que sembla que vingam fent tota la vida en febrer però que cal recordar que té el seu precedent en el mercat medieval que l’Ajuntament feia durant la Setmana Gran en agost. Vam decidir fer-ho confluïr amb el Mig Any Fester i donar-li un nou impuls amb moltes més activitats. Ara, amb el treball conjunt de l’Ajuntament i la Societat de Festers, la ciutat tornarà a ser estos dies un pol d’atracció que convidem a gaudir a la ciutadania de les localitats veïnes”, manifestava.

  La regidora de Festes, Àngels Muñoz, destacava que “la programació va a ser molt completa, amb moments destacats com l’acte inaugural en el que tindrem al Ballet Masters i un grup de música tradicional valenciana creat per a l’ocasió que acompanyarà als balls de manera prèvia al pregó del Mig Any que farà José Donat. Durant el cap de setmana a més comptarem amb la participació de les associacions locals de música tradicional,  com el grup de xirimiters i tabaleters El Regall; el Grup de Danses d’Ontinyent; el grup de música antiga Menestrils; el grup de percussió i dolçaina “El Raval” o el grup de percussió i dolçaines “La Colla”. També participaran els Gegants i Cabets amb una matinal al Palau, i el Club de Tir amb Arc farà activitats de tir al carrer Trinitat”, explicava.

  El president de la Societat de Festers, Vicent Pla, explicava que coincidint amb el mercat medieval, el Museu Fester obrirà les seues portes de manera extraordinària els tres dies en horari de matí i vesprada. Pla posava de relleu que “és molt positiu que pugam tornar a celebrar aquest cap de setmana d’intensa activitat festera amb total normalitat. L’any passat vam poder celebrar el Mig Any i Ontinyent Medieval però encara amb mascareta i certa distància, ara per fi gaudirem de tot com ho feiem abans de la pandèmia”.

  Quant al mercat en sí, tornarà a comptar amb desenes de llocs de venda de productes artesans, com ara pa tradicional, formatges, cervesses, embotits, dolços, cerveses o bijuteria procedents de tota Espanya, així com tallers d’oficis, racó infantil amb jocs i atraccions, un “soc àrab”, campamenys musulmà i cristià o exposicions d’elements de tortura o curiositats històriques. Entre les activitats d’animació destaquen “El Drac Roig” que recorrerà de forma itinerant el mercat, cercaviles musicals, combats al Palau de La Vila, espectacles a la Plaça Major, entre d’altres. Igualment, hi haurà un concurs forotogràfic a Instagram amb un premi de 100 euros, les bases del qual estaran al compte de @lafraguadevulca. El mercat obrirà les portes a les 18:00 hores de divendres, començant l’acte inaugural a les 19:30 hores a la Plaça Major i una cercavila que donarà pas a les 20:00 hores al pregó de José Donat Ureña des del balcó del Museu Fester.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -