Els festers de Sant Josep visiten per primera vegada la Diputació

L’últim cap de setmana i l’inici d’aquesta ha dut als fallers majors, Raquel i Noel, un munt de vivències que de ben segur enriquiran aquest any molt especial per ells. Dissabte de migdia, els dos representants de les festes, gaudiren de la desena mascletà de les Falles de València i van viure un dia plenament faller a l’origen de la festa.

Dilluns a més, Raquel i Noel tornaren a viatjar a la capital del Túria, per rebre de mans del president de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodriguez, l’estendard de la Diputació en defensa de la igualtat per aquestes Falles. Els dos a més li obsequiaren amb un xicotet ninot vestit amb la nostra indumentària júnior així com el signe més identificatiu: la panyoleta.
A més d’haver participat en la recepció fallera Jorge Rodriguez els va mostrar i guiar pel palau de la institució valenciana on segons Raquel i Noel “es van sentir orgullosos per l’atenció prestada pel President i en tot moment sentíem que representàvem amb orgull a tots els fallers, educadors i xiquets del centre júnior”. Des del Centre donen les gràcies a Jorge per tot el que fa pel barri i per donar visibilitat i estima a les Falles i festes del barri de Sant Josep.

A més d’aquesta notícia, els Juniors de Sant Josep no han parat. Dissabte passat de matí i com ve sent habitual, es va realitzar un dia més de Kermesse on vam comprovar com aquesta activitat ompli de gom a gom el pati de la parròquia.

Ja de vesprada es celebrà un dels actes més esperats, El Playback de la categoria A. Aquest espectacle, que es va prolongar durant més de 3 hores i va congregar un gran nombre de visitants als patis de la parròquia que pogueren gaudir de les més diverses actuacions, balls, vestuari, així com dels bunyols, llepolies o Hamburgueses i creïlles.

L’acte va ser presentat per les xiquetes Ana, Nerea i Natacha i resultaren guanyadors amb el primer premi els equips Yamashima i Hitachi amb la cançó “Hijo de hombre” de Phil Collins. Amb la cançó “Another day of sun” de Lalaland els equips Bangala i Sirawa s’endugueren el segon premi. El premi a l’humor l’obtingué els equips Kimbu i Kalenga de Goys amb “Lo malo” de Aitana i Ana i el de vestuari va ser per a Kawasaki i Sizuoka amb “Quiero ser como tú” del Libro de la selva. Quant als premis a la coreografia i l’originalitat van ser per als equips Drawa amb “Simphony clean bandit” i Thelasia i Piperi amb “Havanna” de Camila Cabello respectivament. Per últim el premi del públic, votat a través d’una aplicació, va ser per a l’equip Bubangui amb el “Yo quiero bailar” de Sonia y selena.

El diumenge, les activitats es van iniciar a les 10 del matí amb la missa Júnior i seguidament la Kermesse, que va tornar a reunir grans i menuts per jugar amb els nombrosos barracons. La festa del barri no és sols per als menuts sinó per totes les edats. Així, i un any més, es van celebrar el Concurs de Petanca i el Concurs de la Tercera Edat, que van estar molt disputats, i on els més majors del barri van gaudir d’un matí en companyia. Els guanyadors del torneig de petanca van ser el trio format per Manuel Bermudez, Silvie Vergel i Vicente Martí. Pel que fa al Bac i Xamelo les parelles guanyadores van ser Rafael Sanz i José Biosca i Joaquín Reig i Antonio Calvo respectivament.

Ja de vesprada, així com el dia anterior, el Playback fou el protagonista. Aquesta vegada el dels més majors o categoria B, on el jurat format per antics educadors del centre tingué una tasca molt difícil. La vetllada va ser presentada per German, Jade i Angela i el primer premi va anar a parar als equips Zaramo i Lulupit de Mascletà amb la cançó “2U” de David Guetta i Justin Bieber. La resta de premis foren: Premi a l’humor per a l’equip Sinkope i Tutuki amb “Estando Contigo”; el de l’Originalitat per als equips Harantin i Balengue amb “Wolves” de Selena Gomez; Vestuari va ser per a l’equip Purenne i Azipawa de Mascletà amb la cançó “All falls down” d’Alan Walker. El premi per la Coreografia va ser per als equips Tamahawk i Angkor, de Com Som amb “There’s nothing hold me back”; el del públic per a Fenix i Lioko amb “What about us” de Pink. I per finalitzar el segon Premi va recaure als equips Junki i Tifon amb la cançó “Dusk till dawn” de Zayn y Sia.

Les falles del barri de Sant Josep entren a la recta final amb una setmana plena d’actes que culminarà amb la cremà de la falla la nit del dilluns 19 de març. Els dies 13 i 14 es succeiran els assajos de la Dansà, a les 17:30 h al pati de la parròquia, que es realitzarà del dia 18 de març, vespra de Sant Josep, donant-se l’inici a la mateixa a les 17:30 h des del carrer José Simó Marín, en la seua intersecció amb el carrer Músic E. Casanova i concloent en la base de la falla. Dissabte després dels barracons, a les 18:00h, estaran als carrers adjacents al pati els pirates comandats pel famós Jack Sparrow per realitzar el Rally de Falles

El diumenge es continuarà amb un nou matí de Kermesse i de vesprada es realitzarà el Concurs de Pastissos i Rebosteria, al qual succeirà el sopar de tots els membres del centre Júnior en el pati de la Parròquia, per a les 22:15 iniciar-se la retreta pels carrers del barri que finalitzarà en l’interior del pati, on és celebrarà la Verbena que conclourà als sons de la marxa mora Chimo i amb la disparada d’un castell de focs artificials sincronitzat amb la marxa.

El dia de Sant Josep, s’iniciarà amb la tradicional Despertà a les 7:30 h, per a les 10:00 h donar lloc a la Missa de Campanya, que se celebrarà enfront de la falla, en el pati de la Parròquia. La Kermesse estarà oberta al llarg de tot el matí i a les 12:00 tindrà lloc una cercavila amb els fallers, que es dirigiran el temple parroquial per a celebrar la Missa Major. A les 14:00 està previst la disparada de la Mascletà i ja a la vesprada, a les 18:00 h, i en processó es traurà la imatge del Patró de la Parròquia pels carrers del barri. La “Nit del foc” s’iniciarà amb l’espectacle preparat pels Juniors a partir de les 19:30 h, seguint amb la cerimònia del “Ninot indultat”, a la que li succeirà el castell de focs artificials i la traca final, que botarà foc a la falla en l’acte de la “Cremà”.

Després que els fallers i la resta de Juniors s’acomiaden de “la seva” falla donant voltes sobre les seues cendres, s’iniciarà per als educadors la “festa de la granera”, que permetrà que el dia 20, el pati de Sant Josep, es trobe com si res haguera passat en tots aquests dies.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Les forces de seguretat intensificaran els controls per garantir el confinament

Les forces i cossos de seguretat i de resposta a l’emergència d’Ontinyent s’han reunit este …