“L’Home dels Nassos” arribarà a Ontinyent el proper dijous 31, i trobarà una festa infantil al carrer Maians per a rebre’l. Es tracta d’un personatge de la cultura tradicional ontinyentina que és famós per una característica que el fa peculiar: té tants nassos com dies li queden a l’any, i a més, només se’l pot veure el darrer dia de l’any. A la tradició local, els menuts eixien a buscar l’Home dels Nassos el 31 de desembre pels carrers i places d’Ontinyent.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava que “és una tradició infantil que s’estava perdent , que s’està recuperant i que pensem que se ha de mantenir, perquè és part de la nostra cultura local”, assenyalava. A tal efecte, la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, el Casal d’Acció Cultural del País Valencia de la Vall d’Albaida, la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià (COVALBA) i el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent (CLJO) i, han organitzat una “Festa de Benvinguda per a l’arribada de l’Home dels Nassos a Ontinyent” que tindrà lloc el proper dijous 31 de desembre, a partir de les 12:00 hores, i que tindrà com a epicentre la placeta situada front a la Societat de Festers, al carrer Major.

Mari Angels Moreno portaveu del Casal d’ACPV, explicava que les activitats començaran eixe dia a les 12:00 a la Plaça de la Concepció, on s’iniciarà una cercavila amb la música de “El Regall”, recorrent els carrers Gomis i Maians fins arribar a la zona confrontant amb l’edifici de Festers, on hi haurà una exposició de dibuixos escolars inspirats en “l’home dels nassos” i un contacontes a càrrec d’Almudena Francés. El President de la Coordinadora de La Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencia, Josep Manel Andrés, afegia que “esta tradició també es vivia a Bocairent i altres pobles a la Serra de Mariola, s’estava perdent i amb esta activitat col·laborem a mantenir-la i que no es perga, que és el que estava passant, concloïa.