La Fundació Franz Weber ha instat aquest dijous al Ajuntament d’Ontinyent a no autoritzar festejos de caràcter taurí en espais de titularitat o gestió municipal després de la terrible caiguda d’un bòvid durant la realització del “Bou dels penyes” dissabte passat.
Els naturalistes recorden que el propi consistori apareix com a col·laborador d’aquesta lamentable iniciativa que sotmet als animals a un sofriment físic i psíquic, percutiendo en pràctiques totalment reprovables, per la qual cosa reclamen tallar qualsevol relació econòmica i administrativa amb els promotors.
En Ontinyent (Valencia). El toro ha muerto tras lanzarse por un barranco de 10 metros. “Un accidente”, dicen. El toro es un rumiante y como tal quiere huir ante el peligro. No es un accidente, es la consecuencia de montar una juerga a costa del sufrimiento de un animal. pic.twitter.com/uS0KahRcBs
— PabloMM (@pablom_m) May 1, 2023
Després de la caiguda el bou va ser sacrificat, encara que la seua final era el mateix, ja que d’acord amb la normativa sectorial taurina aquests animals acaben de la mateixa manera, la qual cosa evidencia una vegada més la vertadera finalitat, servir de diversió perquè persones assetgen, colpegen o ridiculitzen als hervíboros.
Així, FFW reclamen al Ajuntament d’Ontinyent la prohibició de qualsevol tipus d’esdeveniment relacionat amb la tauromàquia, subratllant la possibilitat de tal acció com ja van prendre mesures en el passat una trentena de governs locals de la Comunitat Valenciana, entre ells la capital, València.
🗨️ No sé cómo no se os rompe el alma haciendo sufrir d este modo a un animal hasta llevarle a la muerte, más de tres horas con las patas rotas en el fondo del barranco
📣¡Que se aplique ya la Ley de protección y cargos para el Ayuntamiento de Ontinyent!pic.twitter.com/3zftOabr0c
— 𝑴𝒂𝒔𝒂𝒓𝒂🔻🌼💜 (@Masara48810945) April 30, 2023
A més de l’evident maltractament que es produeix als animals està la presència de persones menors d’edat com a espectadors i fins i tot participants, i l’intent continuat del lobby taurí perquè les administracions locals es facen càrrec del cost de les assegurances sanitàries i de responsabilitat civil, carregant sobre l’erari públic la seua afició a la crueltat.
Precisament el Comité dels Drets del Xiquet va instar a Espanya a allunyar a la infància i l’adolescència de la violència de la tauromàquia, tant com persones espectadores com hipotètics participants. La recomanació es va realitzar en 2018 i tant el Govern central com el valencià, també competent en la matèria, han fet cas omís en tot aquest temps.