29/05/2023 - 1:44
Més
  IniciCulturaFestes i tradicionsFFW insta el Ajuntament d'Ontinyent a prohibir els bous embolats

  FFW insta el Ajuntament d’Ontinyent a prohibir els bous embolats

  La Fundació Franz Weber ha instat aquest dijous al Ajuntament d’Ontinyent a no autoritzar festejos de caràcter taurí en espais de titularitat o gestió municipal després de la terrible caiguda d’un bòvid durant la realització del “Bou dels penyes” dissabte passat.

  Els naturalistes recorden que el propi consistori apareix com a col·laborador d’aquesta lamentable iniciativa que sotmet als animals a un sofriment físic i psíquic, percutiendo en pràctiques totalment reprovables, per la qual cosa reclamen tallar qualsevol relació econòmica i administrativa amb els promotors.

  Després de la caiguda el bou va ser sacrificat, encara que la seua final era el mateix, ja que d’acord amb la normativa sectorial taurina aquests animals acaben de la mateixa manera, la qual cosa evidencia una vegada més la vertadera finalitat, servir de diversió perquè persones assetgen, colpegen o ridiculitzen als hervíboros.

  Així, FFW reclamen al Ajuntament d’Ontinyent la prohibició de qualsevol tipus d’esdeveniment relacionat amb la tauromàquia, subratllant la possibilitat de tal acció com ja van prendre mesures en el passat una trentena de governs locals de la Comunitat Valenciana, entre ells la capital, València.

  A més de l’evident maltractament que es produeix als animals està la presència de persones menors d’edat com a espectadors i fins i tot participants, i l’intent continuat del lobby taurí perquè les administracions locals es facen càrrec del cost de les assegurances sanitàries i de responsabilitat civil, carregant sobre l’erari públic la seua afició a la crueltat.

  Precisament el Comité dels Drets del Xiquet va instar a Espanya a allunyar a la infància i l’adolescència de la violència de la tauromàquia, tant com persones espectadores com hipotètics participants. La recomanació es va realitzar en 2018 i tant el Govern central com el valencià, també competent en la matèria, han fet cas omís en tot aquest temps.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital

  68 COMENTARIS

  1. Espere que el alcalde escolte….
   Cada volta es mes la gent que no vol vore este abominable espectacul
   La cultura res te avore en divertirse a costa de esers vius
   Evolucionem

   • Luna Azul Collins , en no anar sobra , cuan siguen cuatre gats , sa’cabat

   • Si les penyes van de colegi a colegi per a perpetuar esta ” tradicio”
    Que estan ensenyant?
    Que maltractar animals i posar davant “tradicio” esta be
    No hian mes formes de divertirse i educar al segle XXI?

   • Luna Azul para eso tendría que hacer un referèndum/votación para saber si la gente d`Ontinyent esta a favor o en contra de este festejo.
    Y dudo que lo hagan, porque es una medida anti popular y creo que ningún alcalde sea del partido que sea ponga en la mesa ese tema .

   • Soler Vidal Isabel en mi opinon votar estas practicas es votar maltrato si o no
    Lo que paso con el pobre animal estaria igual de mal ,con o sin votacion

   • No anar no es solució. De segur que el nostre cervell pot inventar un altre motiu per Fer festa sense abusar, maltractar i Fer partir ningú.
    No es pot mirar cap altre lloc. No es qüestiò de qui vol va i qui no, no va (el bou es el primer que no vol anar, per cert).
    Quan Hi ha una agressiò, un maltracte, una violació, …s’actua. Hi ha que buscar la solució mes justa.
    Es un tema de respecte, educació, empatía, …Una Festa es fa per a divertir-se, però sense Fer mal a ningú. El bou está tant viu com qualsevol persona que está a eixa “Festa” i per tant mereix el mateix respecte.
    Som minoría els que dessitgem acabar amb aquesta “Festa”, però no es cansarem de repetir-ho.

  2. Vamos si es verdad que ha sido un lamentable accidente, si es verdad que se podría haber previsto, pero es una cosa que creo que ha nadie se le ha pasado por la mente, pero con poner unas protecciones tipo las que se ponen en el ayuntamiento para para la en bola, o bloquear la calle el problema se soluciona y no creo que sea caro. Otra cosa es si se debe o no continuar con la tradición.

  3. Tenían que prohibir eso el toro en este pueblo yo lo veo bien gracias

  4. Lo del bou embolat es una barbarie, pensaba que amb el bou amb corda tendrien prou. Vore el patiment del animal cuan li posen el foc damunt dels uys es salvagisme pur i dur i molt esgarrifant.

   • Jorgina Sarrió Terol no tens ni idea xica , aci mai s’ha fet bou en foc , informat

   • Miren el sub titul, per això he dit si no tenien prou amb el bou smb corda.

   • Jorgina Sarrió Terol pues vine a voreu tu mateixa 🤣ames no cal vindre en possar en YOTUBE bous ontinyent voraas que no niha cap embolat.
    Si ens fiem mes del que llegim qie del que els nostres ulls poden confirmar…apanya i vamonos.

   • Kike Mira Juan crec que vaig vore els bous avans que tu, jo ha parlat dels bous embolats. I si el subtitul es incorrecte, li reclameu al informant. Ni ganes de veure mes noticies sobre el pobre animal.

   • Kike Mira Juan soc d,Ontinyent i fes de ben menuda vea els bous des de El Candao i crec, amb tot el respecte, que soc mes gran que tu. Si no es aixi,perdone vostè.

  5. Lo mejor seria canviara la salida del toro é recorrido a fin de que no pasará por el puente buena opción seria la salida fuera por el barranquet e incluso pudiera correr el i.Asin ya no caería por el puente nadie tanto humanos como animales

   • Maria Modesta Pastor lo millor sería…. No disfrutar uns quans del maltracte de un pobre animal, siga de la especie que siga

   • Maria Modesta Pastor no seria mas normal dejar al toro tranquilo ?

   • Maria Modesta Pastor El millor seria que no feren bous ni el Bou de les penyes ni el de la *Purisima. Estem en el segle XXI hem d’evolucionar i no divertir-se davant el sofriment d’un ésser viu això que va succeir el dissabte es podia haver evitat ara Ontinyent ix e tots els noticiaris i hem arribat fins a la part d’Andalusia com el poble de la comunitat valenciana com un poble endarrerits per permetre està barbàrie

   • Maria Modesta Pastor lo mejor seria q l poniesen la cuerda a un humano..asi molaria mas!

   • Aranxa Ureña Escriba perfecto te la pondrías tu ya que lo propones

   • Maria Modesta Pastor me refiero a ponerle al cuello…la cuerda a un humano que apoye dicho maltrato…entre ellos usted.Mr rotermeller

   • Aranxa Ureña Escriba yo jamás e estado en dicha fiesta yo propongo otro recorrido a fin de no aver peligro de caída de muerte

   • Maria Modesta Pastor mejor anular el festejo verdad?? Asi vamos quitanto culturas…donde se practica el maltrato y empezamos a ser mas HUMANOS.

  6. Espero que tome nota el alcalde. Basta ya de esta tortura a los toros.

   • Victor Gonzalez cuanta incultura….
    Solo faltaba eso….
    Qué lo tiraran aposta! 🫡🫡🫡
    Madre mía cómo están las cabezas….

   • Lourdes Llin Mira cultura seguro seguriso que tengo muchisima mas que tu pero muchisima mas no lo dudes

   • Victor Gonzalez ya lo veo…..
    Ayyyy 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

  7. Espero que el próximo gobierno que salga,termine con ésta barbarie medieval

  8. Espero que el alcalde tome conciencia en el asunto que ya esta bien del maltrato animal y basta con lo de las tradiciones la vida evoluciona

  9. Qué triste….
   Prohíbe circos, y animales exóticos en entradas y esto?????
   Qué??????
   😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

  10. Pasan cosas la diferencia está en que en unos sitios se graban y otros no cómo todo en esta vida esta contestación sirve para todo cambiado algunas palabras

  11. Debería obligar al Ajuntament d’Ontinyent a abolir este “evento”, si le insta, nos vamos a quedar igual. O alguna o algún representante público se ha pronunciado al respecto? Todas y todos calladitos, no sea pierdan un miserable voto.

  12. Aún estoy esperando a que el ayuntamiento se pronuncie al respecto…..sé que no lo hará. Vienen elecciones y no les conviene. NO A LAS FIESTAS TAURINAS

   • Ana Juan Bosch esa es mi chica!!! Ole tu guapa!!?👏👏👏👏👏😍😍😍😍😍

   • Ana Juan Bosch ya es cansino todos los dias con lo mismo los que tiene que decir son los de los torros El ayuntamiento y los que llevan las cuerdas

  Comentaris tancats

  El més llegit