Els Juniors de Sant Josep enceten el conte enrere de les falles del 2018

0

Els Juniors de Sant Josep d’Ontinyent ja tenem en peu la falla al pati de la parròquia. Dissabte de matí, els pares dels fallers i falleres amb els fallers majors, replegaren la falla d’enguany que és la que fa tretze que l’artista de Gandia José Sanchis Izquierdo planta a Ontinyent i la primera que es planta en la Comunitat Valenciana. El tema elegit per aquest any és la pirateria amb un monument amb moltíssimes referències a aquesta i rematat en un xiquet amb indumentària marinera damunt del cap d’un corsari.

A primera hora de la vesprada es va iniciar l’Arreplegà on els equips, perfectament uniformats amb camisa verda i panyoleta, van visitar tots els habitatges del barri lliurant un xicotet programa de mà als veïns, a qui any rere any cal agrair la seua col·laboració desinteressada.

Després va seguir la Crida on Raquel i Noel ajudats per la totalitat de fallers, van fer una crida a la festa i benvinguda a la primavera que posteriorment es va difondre pels diferents carrers del barri acompanyats per la resta d’equips i grups. A més es van repartir els premis dels concursos de Falles que han quedat de la següent manera: El primer i segon premi del concurs fotogràfic van ser respectivament per Jorge Rico de l’equip Fukuyama del grup Eslabó i Gonzalo Sanchis de l’equip Balengue del grup Mascletà.

Pel que fa al concurs literari de la categoria A Yago Gerona de l’equip Spartakos del grup Nou Futur es va fer amb el primer premi, i Laila Tkayli de l’equip Kawasaki del grup Eslabó. Amb el segon per a la categoria B Sofía Soriano de l’equip Zaramo del grup Mascletà va ser la guanyadora mentre Maria Llin de l’equip Harantin del mateix grup quedà com segona.

Pel que fa al concurs del cartell anunciador va ser realitzat per Sandra Santamaria i Estefania Huertas de l’equip Lulupit del grup Mascletà i el segon lloc va ser per Javi Galbis de l’equip Shambala del grup Com Som. Per acabar, es va obsequiar a cadascú dels assistents amb un tros de pastís de xocolate.

El diumenge, les activitats es van iniciar a les 10 del matí amb la missa Júnior i seguidament la Kermesse, que va tornar a reunir grans i menuts per jugar amb els nombrosos barracons.
Va ser al migdia quan una fina pluja al pati va fer que es prenguera la decisió de suspendre el concurs de Paelles fins el dissabte 17 de Març.

Els actes fallers per aquesta setmana començaran dissabte 10 amb la Kermesse a partir de les 11:00 h i a la vesprada l’espectacle del Play-Back de la categoria A, iniciant-se a les 17:30. Diumenge continuem, a partir de les 9:00 del matí, amb les Falles amb el torneig de petanca, el campionat de xamelo i cartes de la tercera edat i la Kermesse. Així mateix a les 18:30 h, serà el torn del Play-Back de la categoria B.

Publicitat