Els Cabets d’Ontinyent actuaràn a Fitur 2019

0

El Rei i Popeye; el Tinyós i el Negre; el Tricorni i el Gros; el Barret Verd; Dues Puntes i Manduca. Les figures dels 9 cabets d’Ontinyent viatjaran la propera setmanaa Madrid per participar a la Fira Internacional de Turisme “FITUR”, dins d’un desplaçament organitzat per l’Ajuntament d’Ontinyent amb la col·laboració de l’Associació de Gegants i Cabets per projectar els atractius de la ciutat, i al que s’inclourà una històrica representació del “Ball dels Cabets”, la música de tabal i dolçaina al so de la qual tradicionalment desfilen les  figures a la ciutat. 

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, explicava que “enguany junt als atractius gastronòmics, paratges naturals, el barri medieval i les nostres festes Morocristianes volem donar protagonisme a estes figures tan nostres, portant-les junt al seu ball i la seua música per mostrar-les als milers de visitants que reuneix tots els anys Fitur”, explicava. El President de l’Associació de Gegants i Cabets, Xavier Llopis, va explicar que “viatjarem amb els 9 cabets perquè per temes de logística no poden viatjar els gegants, però estem encantats d’anar allà on siga i portar el nom d’Ontinyent el més lluny possible i sobretot difondre la nostra manera d’entendre la festa de gegants i cabets, que era precisament una de les missions de l’associació quan es van recuperar les figures”, manifestava. 

Pablo Úbeda avançava que la gastronomia d’Ontinyent també tindrà el seu protagonisme especial perquè “els i les visitants podran degustar la nostra típica cassola d’arròs al forn, així com vins i embotits. La gastronomia forma part de la nostra identitat i volem donar-la a conèixer com l’atractiu que és”, manifestava. Ontinyent participa en FITUR al marc de l’estand de la Diputació de València, dedicat al turisme d’interior, on es mostraran els atractius turístics de la ciutat des d’àmbits com el cultural, paisatgístic, industrial, gastronòmic o històric.Úbeda, destacava que “l’abast potencial de FITUR és molt gran, milers de persones ens visitaran i volem oferir tots els nostres atractius com a ciutat per atraure un turisme de qualitat que tinga un impacte positiu en l’economia local”, concloïa. FITUR tindrà lloc del 23 al 27 de gener a les instal·lacions d’IFEMA a Madrid, tenint lloc el ball dels cabets i les degustacions elpròxim dissabte 26 de gener en el pavelló de la Comunitat Valenciana. 

Publicitat