Agullent acorda posposar les Festes de Moros i Cristians al 2021

Les Festes de Moros i Cristians d’Agullent, que s’haurien d’haver celebrat fa unes setmanes, en concret del 17 al 22 d’abril, es passen definitivament al 2021. Així ho ha decidit la Junta de Festes de Moros i Cristians després d’haver fet una consulta a totes les filaes i a les capitanies d’enguany, que s’han posicionat a favor de celebrar les festes en honor a Sant Vicent, amb les mateixes capitanies i càrrecs festers, al 2021.

“Tot i que en la reunió celebrada a mitjans de març es va decidir posposar les festes per al segon semestre de l’any, a conseqüència de l’evolució de la pandèmia, i la situació d’incertesa que s’ha generat respecte a quan és podran reprendre els actes multitudinaris, la Junta de Festes ens ha traslladat la decisió de no celebrar festes enguany. L’any vinent es faran en les dates habituals al voltant de la festivitat de Sant Vicent Ferrer, amb els càrrecs d’enguany”, comenta Marisol Fernández, regidora de Festes. “Des de l’ajuntament per descomptat donem suport a aquesta postura i estem segurs que en aquests moments és la millor decisió, tot i que dolorosa. Estem en uns temps excepcionals, però aquesta situació passarà, i l’any 2021 podrem tornar a gaudir de les nostres festes, segur que amb més alegria i ganes que mai”.

Per la seua banda, Vicent Soler, president de la Junta de Festes, ha explicat que al llarg de la setmana passada cada filà va realitzar consultes als seus associats perquè valoraren, entre posposar les festes a finals d’any o traslladar-les al 2021. “Massivament la resposta va ser que es passaren a l’any que ve, perquè fer-les en els últims mesos de l’any suposava un trasbals, sobretot per a les filaes que els tocarà assumir els càrrecs al 2021, doncs en lloc de tindre un any per assumir el repte organitzatiu i econòmic de la capitania, comptaríem amb només migany. A més, també cal tindre en compte que la situació laboral de molts festers i festeres s’ha vist ara afectada pel Covid19 i per tant, tot en conjunt, ha fet que les filaes i els membres de la junta optàrem per passar les festes al 2021”, afirma. “Enguany ens hem de resignar, però l’any que ve segur que gaudirem les festes doblement”.

La Junta de Festes i l’ajuntament també ha consultat als festers de Sant Vicent, la quinta de l’any 84, que després de tot l’any treballant per a recaptar diners per a la festa, ara en el moment culminant, no han pogut gaudir del seu dia. Per tant, ells també seran festers l’any vinent. Tant la regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Agullent com la Junta de Festes coincidixen què ha estat una difícil decisió, però estan d’acord que davant d’aquesta situació tan extraordinària, es tracta de la decisió més responsable.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El diputat valldalbaidí de Compromís, Jesús Pla, defensarà el Dret Civil valencià al Congrés dels Diputats

Aquest dijous han sigut escollits a les Corts Valencianes els tres diputats i diputades valencians …