11/12/2023 - 17:35
Més

  Agullent acorda posposar les Festes de Moros i Cristians al 2021

  Altres notícies

  Les Festes de Moros i Cristians d’Agullent, que s’haurien d’haver celebrat fa unes setmanes, en concret del 17 al 22 d’abril, es passen definitivament al 2021. Així ho ha decidit la Junta de Festes de Moros i Cristians després d’haver fet una consulta a totes les filaes i a les capitanies d’enguany, que s’han posicionat a favor de celebrar les festes en honor a Sant Vicent, amb les mateixes capitanies i càrrecs festers, al 2021.

  “Tot i que en la reunió celebrada a mitjans de març es va decidir posposar les festes per al segon semestre de l’any, a conseqüència de l’evolució de la pandèmia, i la situació d’incertesa que s’ha generat respecte a quan és podran reprendre els actes multitudinaris, la Junta de Festes ens ha traslladat la decisió de no celebrar festes enguany. L’any vinent es faran en les dates habituals al voltant de la festivitat de Sant Vicent Ferrer, amb els càrrecs d’enguany”, comenta Marisol Fernández, regidora de Festes. “Des de l’ajuntament per descomptat donem suport a aquesta postura i estem segurs que en aquests moments és la millor decisió, tot i que dolorosa. Estem en uns temps excepcionals, però aquesta situació passarà, i l’any 2021 podrem tornar a gaudir de les nostres festes, segur que amb més alegria i ganes que mai”.

  Per la seua banda, Vicent Soler, president de la Junta de Festes, ha explicat que al llarg de la setmana passada cada filà va realitzar consultes als seus associats perquè valoraren, entre posposar les festes a finals d’any o traslladar-les al 2021. “Massivament la resposta va ser que es passaren a l’any que ve, perquè fer-les en els últims mesos de l’any suposava un trasbals, sobretot per a les filaes que els tocarà assumir els càrrecs al 2021, doncs en lloc de tindre un any per assumir el repte organitzatiu i econòmic de la capitania, comptaríem amb només migany. A més, també cal tindre en compte que la situació laboral de molts festers i festeres s’ha vist ara afectada pel Covid19 i per tant, tot en conjunt, ha fet que les filaes i els membres de la junta optàrem per passar les festes al 2021”, afirma. “Enguany ens hem de resignar, però l’any que ve segur que gaudirem les festes doblement”.

  La Junta de Festes i l’ajuntament també ha consultat als festers de Sant Vicent, la quinta de l’any 84, que després de tot l’any treballant per a recaptar diners per a la festa, ara en el moment culminant, no han pogut gaudir del seu dia. Per tant, ells també seran festers l’any vinent. Tant la regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Agullent com la Junta de Festes coincidixen què ha estat una difícil decisió, però estan d’acord que davant d’aquesta situació tan extraordinària, es tracta de la decisió més responsable.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -