11/08/2022 - 16:28
IniciCulturaFesters sol•licita la inclusió en el consell de festes tradicionals de la...

Festers sol•licita la inclusió en el consell de festes tradicionals de la Comunitat Valenciana

Des de la presidència de Societat de Festers s’ha enviat escrit a la Conselleria de Governació sol·licitant la incorporació al Consell de Festes Tradicionals de la Comunitat Valenciana d’aquesta Societat, considerant que les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent poden aportar un singular valor addicional en la defensa, millora, promoció i projecció del ric patrimoni festiu i cultural que atresoren les festes que se celebren a la Comunitat Valenciana.

Per fonamentar la petició s’argumentava tant l’antiguitat dels seus origens així com una llarga trajectòria que ens han convertit en la festa de Moros i Cristians més important i significativa de la província de València i una de les més principals dins del conjunt de la Comunitat Valenciana.

Per altra banda es presentava com a fet significatiu i de caràcter internacional la celebració el darrer any, per primera vegada, d’un Congrés Internacional en el qual van participar representants de dotze països on se celebra la festa de Moros i Cristians, esdeveniment que ha convertit a Ontinyent en referent internacional de la festa, i que actualment s’està treballant en consolidar un dels compromisos assumits per Ontinyent en aquest I Congrés Internacional: la necessitat de constituir una Associació Internacional que aglutine totes les manifestacions de la nostra festa de Moros i Cristians; contant aquest projecte amb el suport de la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

Finalment, també s’argumentava el treball que està desenvolupant-se  des d’Ontinyent, juntament amb la presidència de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i el suport de les diverses associacions festeres, per a la constitució de la Federació de Festes de Moros i Cristians de la Vall d’Albaida, que acollirà inicialment a més de dotze poblacions, i que es planteja com a objectiu preservar i posar en valor els senyals d’identitat que ens caracteritzen.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents