19/03/2024 - 3:30
Més

    Ontinyent reaferma en una declaració institucional que l’hospital és una prioritat i un dret

    Altres notícies

    Tots els partits excepte el PP recolzen el sentir del Pacte per la Sanitat i recriminen a la Generalitat que considere “un luxe” la salut dels veïns d’Ontinyent

    Els Partits Polítics amb representació municipal a l’Ajuntament d’Ontinyent (PSPV-PSOE, Compromís i EU), recolzats per les entitats representades al Pacte per la Sanitat d’Ontinyent, han fet aquest matí una declaració institucional que vol arribar a tota la societat “la nostra contrarietat per la recent decisió del Consell d’ajornar sense data la construcció del nou Hospital General d’Ontinyent”, segons consta a l’escrit que llegia  en nom de tots l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez.

    El primer edil, acompanyat pels portaveus de Compromís, Josep Francés, i Manuel Ruiz, d’EU, es feia ressò d’un text al qual s’exposa que l’ajornament de l’Hospital “ha generat una enorme decepció entre els veïns i veïnes de la nostra ciutat, als quals se’ls venia prometent per part del Govern Autonòmic del Partit Popular la imminència de la seua construcció des de l’any 2008”.

    A l’escrit s’exposa que “és comprensible que entre els ciutadans s’haja estès la sensació d’haver estat objecte d’un gran engany” i que “resulta lògic que els ciutadans d’Ontinyent no entengam que les mateixes persones que en març, vespres de les passades eleccions autonòmiques i locals, digueren que anava a fer-se l’hospital que es mereix esta gran ciutat, asseguren a l’octubre que ja “no és prioritari” i que, fins i tot, és “un luxe”, com digué el conseller a les Corts fa unes dies”.

    En aquest text consensuat per les diverses forces polítiques, es recorda que l’hospital va estar promès en l’anterior campanya de 2007 per Francisco Camps, qui en setembre de 2008 va anunciar a les Corts la imminent licitació de l’obra. Un any després, en juliol de 2009, la conselleria va instal.lar un cartell anunciant el lloc on anava a construir-se i en desembre d’eixe any, l’aleshores alcaldessa Lina Insa, feia públic que la primera pedra es posaria en 2010 i que estaria acabada l’obra en un any i mig o dos anys. En maig de 2010, l’equip de govern va tornar a anunciar l’inici de les obres, tot i que no seria abans de 2011. En març de 2011 es presentà la maqueta i s’arribà a dir que la seua licitació estava en marxa, “una asseveració que el temps i els fets han tornat a desmentit”, segons apuntava Jorge Rodríguez a la lectura del document.

    A la declaració institucional s’exposa també que “la pregunta que subjau ara és: quan i per què ha deixat de ser prioritària o un luxe la salut dels veïns d’Ontinyent per al Consell?”, i es recorda que els ciutadans i ciutadanes d’Ontinyent tenen clar que la construcció d’un nou hospital a la ciutat és una prioritat, entre altres coses, “perquè l’actual no ofereix el servei sanitari que ens meresquem. Tampoc no considerem que siga un luxe que els ciutadans d’Ontinyent tinguen un hospital del segle XXI. És més, pensem que tenim tot el dret de rebre una atenció sanitària de primer nivell atès que no ens considerem uns ciutadans de segona”.

    Al seu torn d’intervenció, el portaveu de Compromís, Josep Francés va assegurar que “creem que s’ha frustrat als ciutadans, i volem recordar que si no es fa és perquè ens diuen que no hi ha diners. Es veritat que la situació econòmica es molt difícil, però si no hi ha diners es per dues coses: perquè s’han gastat malament els diners en ‘l’aeropuerto del abuelito’, i perquè quan els nostres diners van a Madrid, es queden allí, hi ha un dèficit fiscal molt gran i a això no hi ha dret”.

    Quant al portaveu d’EU, Manuel Ruiz, lamentava l’absència del PP en la declaració institucional: “Crec que l’hospital d’Ontinyent es mereix que el Partit Popular deixe de costat les seues particularitats polítiques i que faça front comú amb nosaltres per reivindicar l’hospital, perquè la salut no entén de colors polítics. I ara el que necessitem és que als pressupostos de la Generalitat per a l’any 2012 es consigne alguna partida, ja que en aquest moment no hi ha consignat ni un  euro”.

    Aquesta declaració és una més de les mesures que es van aprovar a la reunió que mantingueren el 20 d’octubre les diferents entitats i associacions integrants del Pacte per la Sanitat, per tal de reclamar la construcció del nou Hospital. Entre la resta d’accions reivindicatives s’inclouen també el minut de silenci que va tenir lloc el passat 7 de novembre a la porta de l’Ajuntament; l’enviament d’una carta al President de la Generalitat exposant el malestar que la situació ha creat a la ciutat;  i pròximament es farà una concentració veïnal i es col.locarà una pancarta o cartell que exigisca la construcció de l’hospital junt al poste que va instal.lar la Generalitat als terrenys on aquest hauria d’ubicar-se.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -