21/04/2024 - 16:08
Més

  El MAOVA inaugura una exposició sobre cartografia de la Universitat de València

  Altres notícies

  Els veïns i veïnes d’Ontinyent podran conèixer detalls dels quasi dos segles de treball de l’Institut Geogràfic Nacional (IGN) estos dies al museu MAOVA, que hui obria les portes de l’exposició “175 Aniversari de la Cartografia Oficial. Realització del Mapa d’Espanya”, organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territoral amb la col·laboració del IGN i l’Ajuntament d’Ontinyent.

  La mostra era inaugurada aquest matí per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV, Jorge Hermosilla, en un acte que comptava també entre altres amb la presencia del regidor de Cultura, Àlex Borrell i el comissari de l’exposició, el director del Servei Regional de l’Institut Geogràfic Nacional a València, Emilio Benítez.

  El conjunt de 18 pannells que componen aquesta exposició, redactats per membres del IGN, repassen la història d’aquesta institució i els seus diferents projectes duts a terme. Aquest viatge pel temps i la geografia mostra les dificultats inicials per a establir una cartografia moderna de l’Estat en el segle XIX, els treballs necessaris en triangulació geodèsica, anivellació o representació de límits jurisdiccionals del territori, entre uns altres, fins a arribar hui a la consecució de tot un corpus geogràfic amb material com el Mapa Topogràfic d’Espanya o l’Atles Nacional d’Espanya.

  Es tracta d’un treball de quasi dos segles que ens permet conèixer el territori d’una manera detallada i moderna, una mostra on Ontinyent i altres ciutats de l’entorn com ara Gandia estan presents en alguns dels pannells de l’exposició que es podrà visitar fins al 17 d’octubre al MAOVA.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -