13/07/2024 - 12:48
Més

  El Consorci de Museus estrena la nova temporada expositiva amb art contemporani a Aielo de Malferit

  Altres notícies

  L’alcalde d’Aielo de Malferit, Juan Rafael Espí Mompó, i el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, han presentat aquest divendres 2 de setembre l’exposició ‘Altres relats. Art contemporani de la Generalitat Valenciana’. La mostra es pot visitar al Palau de Malferit fins al 25 d’octubre i reuneix obres de tres artistes que formen part de la col·lecció ‘Art contemporani de la Generalitat Valenciana’.

  Amb motiu del nomenament d’Aielo de Malferit com a capital cultural valenciana, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) ha programat tres exposicions a la localitat valenciana de la Vall d’Albaida per a 2022. Després del pas de ‘Posicions de resistència. Art contemporani de Generalitat Valenciana’ durant els mesos de juny, juliol i agost, agafa el relleu ara aquesta segona mostra que donarà pas a finals d’octubre a una tercera amb què es tancarà el cicle expositiu.

  L’alcalde d’Aielo de Malferit, Juan Rafael Espí Mompó, reconeix: “com a població de menys de 5.000 habitants que exerceix la capitalitat cultural valenciana 2022, estem orgullosos d’acollir aquest cicle d’exposicions. La ciutadania va rebre de manera molt positiva ‘Posicions de resistència’, la primera de les mostres, així que estem expectants amb ‘Altres relats’. Les activitats paral·leles amb artistes que acompanyen el cicle expositiu i els esforços de dinamització que s’estan fent aconsegueixen que la població s’acoste a l’art contemporani. Agraïm al Consorci de Museus la tasca i la col·laboració amb el projecte ‘Aielo de Malferit Capital Cultural 2022’”.

  “Entre les destinacions de la itinerància de les obres d’‘Art contemporani de la Generalitat Valenciana’, Aielo de Malferit manté durant tot el 2022 un paper protagonista pel seu nomenament, juntament amb Alzira, com a capital cultural valenciana. És per això que la nostra contribució a la seua nodrida agenda cultural ha sigut programar fins a tres exposicions diferents, amb algunes de les obres adquirides per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en aquests últims cinc anys, una iniciativa de la Generalitat que va nàixer en 2017 amb l’objectiu de reconéixer i revitalitzar el sector artístic contemporani del nostre territori i que des del Consorci de Museus posem tot el nostre interés perquè siga una col·lecció viva, capaç d’establir diàlegs entre les obres d’art que la componen i la mateixa ciutadania que la descobreix en un exercici de proximitat”, assenyala el director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

  Segona exposició a Aielo de Malferit com a capital cultural valenciana

  ‘Altres relats. Art contemporani de la Generalitat Valenciana’ és la segona de les tres exposicions previstes per a 2022 a Aielo de Malferit amb motiu de la seua designació com a capital cultural valenciana. L’exposició reuneix les propostes de tres artistes que, des de plantejaments tècnics molt diversos de les seues obres —com la fotografia, el dibuix, l’aquarel·la, la pintura, la investigació i la compilació documental—, conten relats dispars, alguns personals, uns que són crònica i denúncia, i d’altres, ensomnis i faules.

  Els tres noms seleccionats per a aquesta segona mostra a la localitat valenciana d’Aielo de Malferit són les ments creatives Xisco Mensua (Barcelona, 1960), Rosell Meseguer (Orihuela, Alacant, 1976) i Cristina de Middel (Alacant, 1975).

  La mostra estarà oberta al públic gratuïtament fins al pròxim 25 d’octubre al Palau de Malferit.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -