28/02/2024 - 23:09
Més

  Dilluns s’estrena els “biblioparcs” per fomentar la lectura

  Altres notícies

  Ontinyent estrenarà el proper dilluns els “biblioparcs” una iniciativa de la regidoria de Biblioteques posada en marxa per fomentar la lectura entre la ciutadania. El regidor de l’àrea, Ferran Gandia, explicava que “és una idea amb la que volem traure els llibres al carrer i apropar les biblioteques al públic en general, però especialment animar a la lectura als més menuts. Amb ella, comptarem amb una sèrie de casetes que es col·locaran als parcs públics, d’on qualsevol persona podrà agafar un llibre, llegir-lo i posteriorment tornar-lo a deixar al lloc. Inicialment anem a dotar quatre parcs amb estes casetes, però amb intenció d’ampliar en breu en altres tants”, avançava.

  Per presentar la iniciativa es farà un acte a l’endemà del “Dia Mundial de les Biblioteques” que es celebra el 24 d’octubre: tindrà lloc dilluns 25, a partir de les 18:30 hores i al Parc Vicent Andrés Estelles, on va a instal·lar-se un dels primers “Biblioparcs”. Allí, després dels parlaments de les autoritats, començarà l’espectacle contacontes « Xano-Xano », de la narradora Eva Andújar, amb música d’Ester Andújar, adreçat a públic infantil. Eixa mateixa vesprada estaran operatives casetes “Biblioparcs” al parc Pere IV, parc de la Morereta i plaça de la Coronació, a les que està previst que en una segona fase altres casetes a llocs com els parcs del Mestre Ferrero, Àusias March, el Llombo o Sant Rafel.

  Ferran Gandia explicava que els llibres amb que s’han equiptat inicialment els “biblioparcs” procedeixen principalment de donacions de segona mà rebudes als centres bibliotecaris de la ciutat, però sobretot d’exemplars retirats de les mateixes, “sempre en un bon estat suficient per a oferir-los a la ciutadania i donar-los una segona vida”. Tot i que es reposaran llibres quan siga necessari, “apel·lem a la conciència i civisme de la ciutadania per tal de conservar els llibres i per anar substituïnt-los per altres en bon estat”.

  El regidor explicava que “amb els biblioparcs el Govern Municipal fa una aposta novedosa i clara per la cultura, per l’educació en valors possitius com la lectura i els llibres i per la promoció lectora, sobretot en edats inicials que facen pensar en un futur millor i més educatiu. És traure la biblioteca al carrer i donar la possibilitat als xiquets i xiquetes, i també adults, de poder tindre un llibre a la mà i d’igual manera que es juga a un parc, es puga llegir i divertir-se llegint. Volem que siga també normal veure gent, sobretot menuda, amb un llibre a la mà a un parc”, manifestava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -