“Cyrano de Bergerac” encapçala la programació teatral de tardor a Ontinyent

0

La superproducció “Cyrano de Bergerac”, protagonitzada pels televisius José Luis Gil, Àlex Gadea i Ana Ruiz, encapçala la programació teatral de tardor a Ontinyent, presentada hui pel regidor de Cultura, Àlex Borrell, i la coordinadora de l’àrea de Política per a les Persones, Sayo Gandia.

“Cyrano de Bergerac”, estrenada a Paris en 1897, és una obra mestra que porta més d’un segle als escenaris de tot el món, i que en esta versió protagonitzada per l’actor José Luis Gil, (el conegut Juan Cuesta de “Aquí no hay quien viva”) acumula més de 100.000 espectadors des de la seua estrena en Valladolid en abril de 2017. L’exitosa representació, a la que també participen els televisius Àlex Gadea i Ana Ruiz, entre altres actors, destaca per comptar amb una posada en escena i muntatge que en paraules del regidor “conformen un espectacle de gran format poc habitual en municipis com Ontinyent. Poder veure una obra com Cyrano de Bergerac a la nostra ciutat és un luxe, i estem segurs que no va a defraudar a tots aquells i aquelles que adquirisquen la seua entrada”.

Aquesta és la principal cita d’una programació de tardor que, en paraules del regidor “vol continuar amb l’aposta per la qualitat i per arribar a diferents tipus de públic”. La primera de les actuacions serà el proper 30 de setembre a la Sala Gomis amb l’espectacle de dansa “Dot”, guanyador d’un premi MAX al millor espectacle infantil. Dijous 11 d’octubre, i dins de les activitats de celebració del dia dels valencians, Carles Dènia adaptarà al segle XXI els versos d’Ausias March fusionant-los a l’Echegaray amb música de diferents estils de la mà de destacats intèrprets com el pianista i compositor d’oritge ontinyentí Albert Sanz.

El 20 d’octubre la coneguda actriu Silvia Marsó tornarà al Teatre Echegaray amb “24 horas en la vida de una mujer”, un espectacle amb música en directe que adapra la novela escrita en 1927 per l’austríac Stefan Zweig. A l’endemà, 21 d’octubre, la Sala Gomis acollirà la representació de l’espectacle per a públic familiar “Ali Baba y los 40 ladrones”; el 25 d’octubre arribarà la referida “Cyrano de Bergerac”; i el 10 de novembre la companyia Marie de Jongh, que ja portara la seua obra “Amour” a Ontinyent, tornarà a l’Echegaray amb el seu nou espectacle titolat “Estrella”.

Ja en desembre destaquen al teatre ontinyentí la representació de “Miguel de Molina al Desnudo” amb la que Àngel Ruiz va guanyar el premi Max al millor actor en 2017; i “Paradís Pintat”, de Pepa Plana, al marc del VII Festival de Circ i Teatre. Sayo Gandia destacava que “és una programació potent i de qualitat, amb espectacles premiats en diferents festivals i també amb atenció al públic familiar, per tal d’anar creant l’hàbit de gaudir del teatre entre els nostres menuts i menudes”, assenyalava.

Gandia recordava que, a més del teatre, l’activitat cultural a la recta final de l’any va a ser molt intensa a Ontinyent, amb cites com l’Aplec que organitza l’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent amb la col·laboració de l’Ajuntament; l’exposició “Memòria de la Modernitat” amb 100 obres d’artistes com Sorolla, Pinazo o Benlliure pertanyents al patrimoni de la Diputació de València; les activitats culturals del 600 aniversari de la Fira de Novembre; o una nova edició del Festival de Circ i Teatre en desembre. A més a més hi haurà altres activitats impulsades per associacions com el Cine Club Utiye amb motiu del seu 50 aniversari; els concerts de Santa Cecilia de les bandes de música locals; o el concert de “El Regall” que tindrà lloc dins les activitats al voltant del dia dels valencians, entre d’altres.

Publicitat