29/11/2023 - 9:26
Més

  “Cultura de Barri” començara el pròxim dia 1 de juliol

  Altres notícies

  La ciutat d’Ontinyent acollirà fins a 17 activitats culturals a l’aire lliure en juliol dins la programació de “Cultura de Barri”, la proposta de l’Ajuntament d’Ontinyent per a portar la cultura als carrers de tots els barris amb la col·laboració de diverses associacions i entitats locals. El regidor de Cultura, Àlex Borrell, presentava hui esta intensa programació acompanyat per representants d’algunes d’estes entitats, Lluís Muñoz, d’Ad Libitum, que aporta els concerts de les seues colònies; i Marta Sempere, de l’Agrupació Musical d’Ontinyent, que enguany celebra el 20 aniversari de la seua fundació i inclou 4 dels concerts del seu “Estiu Musical” a la programació.

  Borrell animava als veïns de tota la comarca “a visitar Ontinyent i gaudir d’una ampla oferta de música, teatre, dansa i activitats per a totes les edats”, amb una programació que el què pretén “és aprofitar l’estiu per a traure la cultura al carrer, apropar-la a la ciutadania i que arribe a tots els barris”, manifestava.

  Aquest plantejament d’organitzar activitats a l’aire lliure ha estat el motiu pel qual s’ha traslladat la representació de l’obra “El Tartuf” del Teatre Echegaray al Palau de La Vila, un dels plats forts de la programació junt a altres com el musical “Eterno Mecano” a la Plaça de Sant Domingo, l’actuació del grup “València Brass Band” o la ruta teatralitzada sobre Gomis que tancarà les activitats del mes.

  La programació prevista començarà divendres dia 1 amb l’activitat infantil “Carro de Jocs” (Parc de Pere IV, 20:00 hores), el concert de l’estiu musical del Grup de Xirimites i Tabals “El Regall” (Mirador de Sant Rafel, 23:00), i dissabte 2 amb la XXIV Trobada de Cors de La Vall d’Albaida (Plaça Major, 19:00)

  El següent cap de setmana començarà divendres dia 8 amb una Gimnastrada Infantil (Plaça de la Coronació, 20:00 hores), i el concert de “València Brass Band”(Plaça de la Coronació, 23:00 hores). Dissabte 9 hi haurà un concert de “Tot per la Musica” (Plaça de la Coronació, 20:00 hores) i la representació de “El Tartuf” (Palau de La Vila, 23:00 hores) que comptarà amb preus assequibles de 4 euros en venda anticipada, amb opció de poder sopar al mateix Palau abans de l’obra.

  Divendres dia 15 arribarà el concert de l’Estiu Musical de “Eterno Mecano” amb banda, que repassarà els temes més coneguts del mític grup (Plaça de Sant Domingo, 23:00 hores); i dissabte 16 hi haurà 3 cites: Dos al Passeig de Benarrai (els “Contes a la Fresca” d’Almudena Francés a les 19:00 hores i el concert de “El Raval”a les 20:00), i una a la Placeta de La Vila, amb Balls Tradicionals a càrrec del Grup de Danses (23:00 hores).

  La recta final de la programació s’esten a altres dies a més del cap de setmana, amb tres concerts de les Colònies d’Ad Libitum: dimecres 20 al Mirador de Sant Rafel; dijous 21 a la Plaça de Sant Domingo i Divendres 22 a la Plaça de La Vila, sempre a les 20:30 hores. Eixe dia, a més a més, es comptarà amb l’actuació del Ballet Dansa Ópera al Parc del Mestre Ferrero a les 20:00 i un concert de la “Intokables Big Band” al mateix espai, a les 23:00 hores, dins de l’Estiu Musical.

  La programació prevista per juliol a “Cultura de Barri” es tancarà dissabte 23 a les 20:00 hores amb una ruta teatralitzada gratuïta pel Carrer Major centrada en la figura Josep Melcior Gomis i una posterior visita a l’exposició sobre el músic que es pot visitar a la Casa de Cultura. Des de l’Agrupació Musical d’Ontinyent, Marta Sempere convidava a la ciutadania a participar en les activitats per a un mes de juliol molt especial per nosaltres, ja que hem fet un gran esforç per organitzar quatre concerts que van a ser molt atractius, amb cites tan atractives com l’actuació dedicada a la música del grup Mecano”, destacava.

  Sempere agraïa l’impuls de l’Ajuntament a l’activitat cultural, un agraïment que també realitzava Lluís Muñoz, qui coincidia amb Àlex Borrell en posar de relleu el treball “de tot el gran moviment associatiu que tenim a la ciutat, i que s’involucren en sumar esforços perquè acudisca la gent i gaudisca d’allò que sabem fer”. El regidor de Cultura concloïa apuntant que “tenim de tot i tot molt a prop de casa, així que no hi ha excuses per no eixir al carrer i gaudir de la cultura aquest estiu a Ontinyent”, concloïa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions

  Gabriel Portero Valls Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent Si per alguna cosa es caracteritza Ontinyent és pel seu dinamisme. Som...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -