11/12/2023 - 17:47
Més

  De óxido y hueso

  Altres notícies

  Ali (Matthias Schoenaerts) es busca la vida per tirar endavant amb el seu fill, Sam (Armand Verduse). Treballant com a porter en una discoteca coneix casualment Stephanie (Marion Cotillard), una biòloga marina i les circumstàncies els uniran més del que mai haurien imaginat.

  foto-de-oxido-y-hueso-037El director, Jacques Audiard, llança un altre cop de puny a l’ànim de l’espectador amb aquesta fantàstica D’òxid i ossos, adaptació de la novel•la De rouille et d’os, de Craig Davidson, que queda com a nova demostració del mestratge del cineasta a l’hora de disposar i presentar les històries que vol explicar, sempre emocionants i plenes de contingut. Audiard aconsegueix ballar entre drama, romanç, thriller i retrat social amb una sorprenent i addictiva facilitat. Perquè dirigeix tan bé, d’una manera tan conscient i coherent amb la seua estructura i estil artístic que és impossible apartar la mirada d’aquesta tragèdia sobre els camins de la felicitat, de les fractures físiques i emocionals, de la maduresa forçosa i les seves responsabilitats obligades i, fins i tot, del desemparament de la classe mitjana a l’Europa més desenvolupada. Tot alhora, i res sobra, res redunda.

  Al cinema li agrada explicar-nos que quan caiem hem de tornar a alçar-nos. D’òxid i ossos ens diu que cal lluitar des de terra, des del mateix esperit que converteix el dia a dia en el triomf del pragmàtic sense renunciar a la visceralitat del que és brutalment emocional.

  Títol original: De rouille et d’os
  Director: Jacques Audiard
  Guió: Jacques Audiard, Thomas Bidegain (Novel·la: Craig Davidson).
  Música: Alexandre Desplat
  Fotografia: Stéphane Fontaine
  Intèrprets: Marion Cotillard, Matthias Schoenaerts, Célin Sallette, Bouli Lanners, Alex Martin, Corinne Masiero, Tibo Vandenborre
  País: França
  Any :  2012
  Qualificació: No recomenada a menors de 16 anys
  Durada: 120 minuts
  Idioma: Francés sub. castellà
  Distribuidora: Vértigo
  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -