09/12/2023 - 18:54
Més

  Benigànim, Quatretonda, Albaida i Aielo de Malferit estrenen l’EntreComarques 2017 a la Vall d’Albaida

  Altres notícies

  Este cap de setmana arriba l’EntreComarques 2017 a la Vall d’Albaida i comença per Benigànim, que oferirà el dissabte pel matí un retorn als orígens per a escoltar en els seus racons les veus islàmiques que el van veure nàixer i hui són refugi de vestigis arquitectònics coronats d’orgull en ser els més antics de la comarca, com és el cas de l’església del Crist, protegida per la capella d’un vell hospital; una plaça que va ser un soc; un asil que amaga els fonaments d’una casa mora; o una capella devota que recorda als moradors d’aquells carrers que entre les seues cases va nàixer la Beata Inés. De vesprada i des del poliesportiu La Pau, la ruta “Quatretonda mediterrània” oferirà als participants un recorregut per la cultura, l’artesania i la gastronomia. Una ruta pels cultius tradicionals de vinya i oliveres que donarà a conèixer la importància que han tingut històricament l’agricultura per a l’economia local. A més, es visitarà l’antiga almàssera artesana del Tio Domingo, un antic celler particular i un forn morú tradicional, entre altres.

  Diumenge dia 19 de febrer, l’EntreComarques visitarà Albaida pel matí i Aielo de Malferit per la vesprada. Els inscrits podran disfrutar del Palau dels Milà i Aragó d’Albaida, el campanar, l’Església Arxiprestal de l’Assumpció de la Mare de Déu i el Museu Internacional de Titelles (MITA) amb titelles de tots els continents, de companyies itinerants dels anys 30-50 o personatges famosos com els Gomaespuma o els guinyols de Canal Plus, així com els apassionants autòmats de Francisco Sanz. La visita finalitzarà amb una degustació de productes típics que faran el delit de tots el assistents. De vesprada, Aielo obrirà les portes del Palau de Malferit als visitants, els acompanyarà a visitar la col·lecció permanent de ceràmica d’Elvira Aparicio, recorreran el museu d’història local i acabaran el diumenge al Museu de Nino Bravo on trobaran moltes sorpreses i material inèdit.

  Enguany, com a novetat, el departament de turisme de la Mancomunitat s’ha posat en contacte amb els establiments de la comarca per a oferir els seus servicis als inscrits en l’EntreComarques. Així, el restaurant el Asador de Benigànim i El Balconet d’Atzeneta d’Albaida ofereixen menús especials per 10 i 12 euros respectivament dissabte i diumenge. A més, l’apartament turístic Benicadell i la Casona d’Albaida ofereixen una nit romàntica aprofitant, a més, la coincidència amb el dia dels enamorats.

  Per a disfrutar del primer cap de setmana a la Vall d’Albaida hi ha temps per a inscriure’s fins al dijous 16 de febrer en http://bit.ly/2lzBRiT. El preu per persona és de 4 euros per tot el dia que s’abonen en la primera ruta al responsable de cada municipi i que inclou una degustació de migdia i un detall de benvinguda en la ruta de la vesprada. Les rutes comencen a les 10:30 hores del matí i a les 16:30 hores les de la vesprada des de l’Ajuntament de cada població si no s’indica el contrari i cal dur calçat adequat per a caminar. Els trasllat fins a cada municipi és per compte del participant.

  Amb el suport del patronat de turisme de la Diputació de València, l’EntreComarques és un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Costera, la Canal de Navarrés i la Safor per a donar a conéixer la gran varietat de recursos històrics, artístics, culturals, naturals, festius i tradicionals de gran valor patrimonial, monumental, ecològic i paisatgístic dels 60 municipis participants.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -