16/06/2024 - 16:41
Més

  Accessibilitat i major espai a la Casa de Cultura

  Altres notícies

  Les obres de la Casa de Cultura d’Ontinyent permetran guanyar espai expositiu, a més de reforçar les estructures i millorar l’accessibilitat, els acabats o les condicions ambientals, d’il·luminació i seguretat. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha visitat les obres de remodelació d’aquest immoble de tres plantes d’altura al carrer Maians, originari del SXVIII, que estan executant-se des del passat mes de febrer i que estan avançat a bon ritme, estant prevista la finalització abans del termini contractual d’execució previst, que és de 7 mesos.

  La intervenció, pressupostada en 360.000 euros (dels quals la Diputació de València aporta prop del 50% a través del programa d’Inversions Financerament Sostenibles) permetrà a la ciutat comptar amb un espai apte per a grans exposicions, com serà el cas de l’exposició “Memòria de la Modernitat”, que servirà d’estrena en aquest sentit en portar a Ontinyent més d’un centenar d’obres pertanyents al patrimoni de la Diputació de València, entre elles d’artistes com Joaquim Sorolla, Ignasi Pinazo, Marià Benlliure o l’Equip Crònica.

  Durant la visita, Jorge Rodríguez, que acudia acompanyat pels regidors Jaime Peris, Sayo Gandia i Àlex Borrell, explicava que “en matèria de cultura, era important avançar en la consolidació d’una programació estable al Teatre Echegaray o haver guanyat el carrer com a espai escènic, però també era necessari comptar per fi amb una sala que cobrirà els requisits que marca el Ministeri de Cultura per acollir grans exposicions, cosa amb que fins ara no comptavem”, assenyalava.

  L’arquitecta de l’obra, Sari Calatayud, explicava a l’alcalde que amb la redistribució realitzada, s’ha aconseguit que la Sala 1 haja augmentat en 18 m2 el seu espai expositiu, en haver-se guanyat l’espai d’un antic magatzem en desús. Igualment, en la primera planta, la Sala 5 augmenta en 20m2 la seua superfície, passant dels 22 preexistents fins als 42 m2, en haver-se eliminat una paret divisòria. En total es comptarà amb 215 m2 d’espai expositiu entre les dues plantes. Quant a l’eliminació de barreres arquitectòniques, es comptarà amb un nou servei higiènic adaptat a la sala d’exposicions de la planta baixa, i un altre a la zona d’oficines existent, que també serà accessible (fins ara només es podia entrar en graons). L’accés principal a l’edifici també veurà reduït el desnivell preexistent.

  Altres millores molt importants són el canvi d’estructures als forjats d’algunes zones o als equipaments, que seran dotats d’aire condicionat, deshumidificadors i luminàries per aconseguir unes condicions òptimes de temperatura, humitat relativa i enllumenat. La direcció de l’obra està en contacte permanent amb el departament d’Arqueologia per tan de no afectar els valors protegits de l’edifici i deixar registre dels diversos elements que es retiren o troben, com ara dos pous de 7 i 4’5 metres de profunditat apareguts en el pati interior i en una de les sales. Els paviments alçats en la primera planta seran recuperats en el nou disseny.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -