11/12/2023 - 17:17
Més

  350.000 euros a mantenir i impulsar l’activitat cultural a la ciutat en 2021

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent destinarà prop de 350.000 euros a mantenir i impulsar l’activitat cultural a la ciutat en 2021. Així ho explicava el regidor de l’àrea, Àlex Borrell, en una roda de premsa on detallava que per al proper any es mantenen les quantitats destinades a activitats de ponència, assistència tècnica o les específiques per a les colles de música tradicional, Gegants i Cabets o neteja de vestits, i suport a les associacions culturals i festives. A més a més, augmenta la partida destinada al projecte de l’Orquestra Resident del Teatre Echegaray.

  “Són temps difícils per a totes i tots, però a l’àmbit cultural la situació que vivim és especialment complexa”, explicava el regidor. Davant això, destacava Àlex Borrell, “l’Ajuntament no ha deixat de costat la cultura, sinó que hem treballat per mantenir al màxim l’activitat i donar suport al sector. Vam organitzar junta a les regidories de festes, joventut i infancia l’OntiFest Virtual; vam adaptar la programació de Cultura de Barri a la pandèmia; vam treballar junt a l’Associació Veïnal de Sant Josep en l’adaptació del cine d’estiu a un autocine; hem fet i estem fent retransmissions culturals exclusives a les xarxes socials…En definitiva hem apostat per la Cultura i per la gent que treballa en ella, i anem a mantenir esta aposta”, manifestava.

  Així, la regidoria de Cultura mantindrà en 2021 el suport a tot l’entramat associatiu cultural de la ciutat amb la partida destinada a Subvencions culturals, veïnals i festives en un import total de 144.000 euros; es manté la partida d’activitats de ponència de Cultura en 90.000 euros; la d’assistència tècnica en 45.000 euros (on s’inclou el servei d’obertura muntatge i desmuntatge del teatre Echegaray i la Sala Gomis i els serveis tècnics dels espectacles de programació cultural). A més a més, es mantenen les partides per a les colles de música tradicional, Gegants i Cabets, neteja dels vestits (sempre a expenses que es puga tornar a celebrar el Corpus, la Puríssima, etc) i per donar continuïtat al projecte de l’Orquestra Resident del Teatre Echegaray Caixa Ontinyent enguany es destinarà una partida de 10.000 euros, 4.000 més que l’any passat.

  “En total, quasi 350.000 euros que poden ser mes si aconseguim els bons resultats obtinguts en 2020 en l’obtenció i tramitació de subvencions, que ens han permès incrementar la programació en 2020”, afegia Àlex Borrell. En aquest sentit, “haver aconseguit estar dins el circuit de CulturArts ens ha permès rebre 26.100 euros del de l’Institut Valencià de Cultura, i hem aconseguit també 1.125 de l’àcadèmia Valenciana de la Llegua i 30.000 euros de subvenció del Servei d’Assistència i Recursos Culturals de la Diputació, tot açò lligat a oferir un mínim d’espectacles oferits per companyies valencianes i/o en valencià, un extrem amb el que no tindrem cap problema perquè la nostra és una programació que sempre té present aquest aspecte. També hem aconseguit 2.000 euros per tenir el nostre Consell de Cultura, que compta amb un estatut propi de funcionament”. assenyalava.

  El regidor recordava que “a tot açò hem d’afegir altres mesures de suport que pugam prendre per impulsar la cultura, tal com vam fer enguany amb l’agilització del repartiment de subvencions entre les associacions culturals que formen part del Consell de Cultura, permetent-les que aquelles que pugueren justificar-les pugueren demanar una bestreta del 50%. En definitiva, reafermem la nostra aposta per estar al costat de la Cultura en estos temps difícils que ens ha tocat viure”, concloïa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -