20 col·lectius d’Ontinyent a teixiran per la Igualtat

L’elaboració d’una gran bufanda col·lectiva servirà durant les properes setmanes a Ontinyent com a fil conductor de “Teixint per la Igualtat”, una iniciativa impulsada per les regidories d’Igualtat i Ciutadania per sensibilitzar a la ciutadania sobre la violencia de gènere.

La regidora d’Igualtat, Paula García, explicava que la idea es sumar-se a la campanya estatal “Madeixes contra la violencia masclista”, una idea posada en marxa al municipi basc d’Astigarraga, que s’ha vist continuada a altres municipis i que serveix per, aprofitant l’elaboració de la bufanda, generar espais Generar espais de trobada i reflexió al voltant de la igualtat de drets entre homes i dones mentre que es teixeix.

García explicava que “allò realment important és que anem a crear sinèrgies entre diferents col·lectius de cara a poder prendre consciència i acció sobre la violència contra les dones i l’agressivitat en la societat. Crear espais de col·laboració intergeneracional i de conscienciació contra esta lacra social pensem que és un gran instrument per treballar per una societat més igualitària i sense violència”, destacava.

D’aquesta manera, s’han dut a terme contactes inicials i el proper dilluns es farà una convocatòria oberta a les 17:30 hores al Palau de La Vila a la qual es presentarà la iniciativa a un total de 20 col·lectius i associacions locals, tot i que, com explicava la regidora de Ciutadania, Virtudes González, “la idea està oberta a totes i a tots, volem estendre la invitació a tota la ciutadania per a que se sume a aquesta iniciativa contra la violència de gènere”, manifestava.

La tècnica d’Igualtat Neus Rubio explicava que des del 15 d’octubre la iniciativa anirà tenint convocatòries les seus de les associacions participants però també en alguns parcs i espais públics, on es realitzarà punt de ganxo, patchwork o punt de llana, per anar construint de forma col·lectiva una bufanda, ajuntant el trossos que cada una realitze, que serà exposada en la setmana contra la violència masclista.

Als tallers, mentre es va teixint, es conversarà i es veuran curts per a la igualtat i es podrà veure, llegir, escoltar i debatre en relació a elements preparats des de la regidoria d’igualtat, com ara imatges de vinyetes de “El roto” i de “Mafalda”; articles de premsa sobre el masclisme en els joves; articles sobre el micromasclismes; informació sobre coeducació; poemes de dones en valencià o poemes de dones i homes per la igualtat i la bona convivència. Finalment, el 23 de novembre, i coincidint amb la “Setmana contra la violència de gènere”, es s’exposarà la bufanda col·lectiva a la Plaça Major.

Paula García, que animava a la ciutadania a sumar-se també a la marxa contra les violències sexistes que tindrà lloc el 7 de novembre a Madrid, feia una crida a la participació “de totes i tots, incidint en eixe tots, perquè hem de trencar estereotips: teixir no sols es de dones, i la violència de gènere no és sols un problema de les dones”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’IES Jaume I d’Ontinyent impartirà el cicle Formatiu de Grau Mitjà de Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils

L’IES Jaume I d’Ontinyent suma el cicle Formatiu de Grau Mitjà de Fabricació i Ennobliment …