Treballar per les persones més vulnerables

0

I, de sobte, vam recordar que era allò important en aquesta vida. Vam posar el fre a la nostra rutina per enfrontar una dura realitat que dura ja 13 dies, el Covid-19, que havia posat contra les cordes a la província de Wuhan de la Xina, havia arribat a Espanya.

El dijous 12 de març, veient com estava evolucionant la situació en altres ciutats, el nostre Alcalde, Jorge Rodríguez acompanyant de la resta del Equip de Govern, vam prendre la decisió de tancar 15 instal·lacions municipals i aturar totes les activitats municipals, anticipant-nos així al Estat d’Alarma. Teníem clar que havíem de ser responsables i que la salut de les persones estava per damunt de tot. L’endemà, es decretava l’Estat d’Alarma.

Des d’aquest moment ens enfrontàvem a una realitat més complexa i vam començar a treballar per a  posar en marxa un dispositiu que permetera garantir la salut de totes i tots i sobretot atenguera les necessitats de les persones més vulnerables, el xiquets i xiquetes i els nostres majors.

Era el moment de treballar de valent, i així ho vam fer, estar al costat dels nostres veïns i veïnes en els moments més complicats posant al seu abast totes les ferramentes de les quals disposem és sempre la millor de les polítiques que podem dur a terme.

Amb aquest objectiu vam posar en marxa un paquet de mesures que inclou un servei de menjar a casa per atendre les necessitats d’alimentació dels més de 140 menors de famílies vulnerables que s’havien quedat sense de menjador i que seguim mantenint i que es suma al val-beca menjador de la Generalitat Valenciana.

A més, s’ofereix també un servei d’atenció telefònica a les persones majors o amb la mobilitat reduïda que viuen confinades pel coronavirus. El servei està sent atés per 6 psicòlegs municipals on la ciutadania que ho necessite pot sol·licitar que li facen la compra d’aliments o medicines i li la porten a casa cridant al telèfon 96 291 82 10, de 9 a 20h de dilluns a diumenge. Igualment, també s’ofereix la possibilitat de fer trasllats als centres de salut si així fos necessari.

Així mateix, la informació obtinguda gràcies al programa social contra la soledat no desitjada es va permetre posar-nos en contacte telefònic amb un total de 542 persones majors de 65 anys que viuen soles a Ontinyent per saber com estaven i que necessitaven. Elles i ells han viscut per nosaltres  i hem de retornar-los tota eixa estima.

Amb aquest servei, que va atendre 31 telefonades durant el primer cap de setmana, volem estar molt pendents de la nostra gent perquè com bé ha dit el nostre alcalde Jorge Rodríguez “no podem permetre que ningú es quede al camí”.  Una filosofia de treball que apliquem a l’Equip de Govern però que ha calat també en la nostra ciutadania. Els ontinyentins i ontinyentines demostren, una vegada més, ser una ciutat acollidora i solidària.

Ho demostren tots els dies eixint als seus balcons a aplaudir al personal sanitari, al de les residències i centres de dia, al del servei d’ajuda a domicili, al de les farmàcies, al de les tendes d’alimentació, al de la neteja, al de la recollida de fem, als dels transport, a les forces de seguretat i emergència, i de tant i tanta gent que es deixa la pell per nosaltres. I sobre tot a la gent d’Ontinyent.

És moments com aquest és quan més distanciats hem d’estar, però més units que mai  perquè junts, totes i tots, eixirem d’aquesta amb força! GRÀCIES ONTINYENT, SOM UNA GRAN CIUTAT!