És moment de qüestionar el Nou Hospital?

0

Sembla que a Ontinyent no tenim més afició que posar de volta i mitja allò que va bé. Després de dècades de reivindicacions, enganys i burles, el nou hospital està construint-se i les obres a penes s’hi han detingut quinze dies per la pandèmia. Els terminis estan complint-se i el veïnat observa orgullós com va enlairant-se l’edifici que ens ha de cuidar de les pròximes pandèmies. Però sembla que açò no és suficient per als que tenen massa pressa. I ja sabem que, com diuen els vells, el massa és mal i les preses sobretot en política porten conseqüències incontrolables.

Als mateixos de sempre no els ha parat ni la tràgica pandèmia, ni els malalts ni les pobres víctimes mortals. I això que saben que la Conselleria de Sanitat està centrada a atendre la malaltia, com no pot ser d’altra manera. Però ells i ella a la seua, que no és una altra que incomodar l’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, qui deu estar observant el sainet partidista des de la distància amb perplexitat i un mig somriure. I és que l’Alcalde no se n’ha eixit ni un pam de la vessant institucional que ell defensa. Ha convidat la consellera a participar en el Pacte i ha deixat dit que sols se celebrarà -la sessió del Pacte institucional-, quan li vinga bé a la consellera. Faltaria més en les circumstàncies que estem vivint.

Però la qüestió és altra. Enmig d’una pandèmia històrica és el moment de posar-se a discutir la cartera de serveis d’un hospital en construcció? Què els passa als delegats locals del Govern del Botànic (PSPV-PSOE, Compromís, EU-Podemos)? Per què, de sobte, posen en dubte el projecte del Nou Hospital i de pas el treball dels seus companys del Consell? Han encès una foguera que ara vorem com apaguen. Quan es fique a bullir l’olla de les reivindicacions veïnals vorem on s’amaguen o a qui culpen: a Barceló, a Oltra, a Puig?

Així i tot, després de vore el que ha ocorregut a Madrid, allò del vot en contra de l’Estat d’Alarma i que la “Sanitat no es paga amb aire”, el principal partit del Botànic no s’ha parat a pensar per a què vol ara este aldarull sanitari el delegat del seu soci botànic a Ontinyent? Pasapalabra.

Per als desmemoriats: l’Hospital és competència exclusiva del Consell del Botànic. Així que el canyaret que van a muntar-li a la consellera o a la gerent del departament de salut, qui fa un any ja s’estavellà contra el mur electoral de la Vall Ens Uneix, és dels que fan història. Que s’ho facen mirar i ben prompte si no volen eixir trasquilats. Perquè per sort, tot este embolic partidista i inoportú passarà de llarg. I el Nou Hospital d’Ontinyent continuarà construint-se i s’obrirà quan determine la Generalitat per a major glòria i satisfacció de tota la ciutadania d’Ontinyent.

Enrique Bataller, empresari i membre de l’executiva de la Vall Ens Uneix