Queda’t a Ontinyent, compra a casa

0

El nostre cor batega per Ontinyent. La pandèmia de la Covid-19 ens va obligar durant mesos a buidar els carrers i quedar-nos a casa. Amb l’arribada de la desescalada, la nostra ciutat començava a recuperar el seu ritme. Tornàvem a obrir el Palau de la Vila, els museus i el Poliesportiu Municipal; es reprenia el mercat del dilluns, el servei d’autobús urbà i els establiments començaven a obrir les seues portes de nou. Però, en aquesta nova realitat ens necessitaven per recuperar-se. Més que mai.

Sempre hem comentat que la crisi econòmica que havia generat la Covid-19 la superaríem junts. El Govern d’Ontinyent i els ontinyentins i ontinyentines junts hem demostrat que ho podem superar tot, i en aquest cas, ho hem tornat a demostrar. Aquest dilluns s’encetava la venda dels “Xecs Tornem Junts” per injectar en menys de 6 mesos, 1 milió d’euros i, com sempre, la nostra ciutadania no defraudava: en les primeres 7 hores ja s’havien injectat més de 230.000 euros al comerç local i després de 3 dies s’havien repartit xecs per valor de 600.000 euros.

Ontinyent tornava a demostrar la solidaritat de la seua gent, però sobretot la capacitat comercial d’Ontinyent. En aquesta primera fase de la campanya han participat més de 200 establiments incloent perruqueries, restaurants, tendes de roba, llibreries, sabateries, centres d’estètica i un llarg etcètera. Som una ciutat amb un gran potencial, que sols calia recordar. Des de l’Ajuntament d’Ontinyent, hem impulsat durant estos últims anys 25 campanyes comercials i, també hem millorat l’espai urbanístic per incrementar la modernització i la competitivitat comercial el que ens ha permès superar en densitat comercial a capitals de comarca veïnes tradicionalment fortes en aquest sector. Des del Govern de Jorge Rodríguez sempre hem entés que la dinamització de l’economia és fonamental per crear llocs d’ocupació i aquesta crisi sanitària ha vingut a confirmar-ho.

Quan l’ombra d’una gran crisi econòmica planeja sobre pràcticament tots els sectors és, quan nosaltres com Ajuntament, tenim la responsabilitat de posar mesures i impulsar accions innovadores per seguir impulsant l’economia local garantint la supervivència dels nostres sectors productius. És un orgull tornar a passejar pels carrers de la nostra ciutat i tornar a veure els carrers amb gent, encara que siga amb mascareta i respectant la distància de seguretat.

Abans que ens colpejara la pandèmia, les compres en línia i les grans multinacionals guanyaven terreny. Ara és el moment del comerç local, el nostre comerç. Aquell que ens ofereix un tracte personalitzat alhora que estem fomentant la sostenibilitat i l’economia local. Ara és el moment de quedar-se a Ontinyent i comprar a casa.

PABLO ÚBEDA

REGIDOR DE PROMOCIÓ ECONÒMICA, INNOVACIÓ, COMERÇ I PROJECTES EUROPEUS DE L’AJUNTAMENT D’ONTINYENT