En Ontinyent envellim activament

0

Els majors ho han donat tot per Ontinyent i ara es mereixen que la nostra ciutat els corresponga. Entenem que és responsabilitat nostra com administració pública promoure les activitats necessàries perquè les persones grans puguen potenciar les seues relacions socials, lluitar contra la soledat i gaudir d’una vellesa activa. Amb l’augment de l’esperança de vida calia canviar el paradigma d’actuació cap a un sector de la societat cada vegada més nombrós.

Per això, des del Govern de Jorge Rodríguez hem treballat per impulsar diverses accions per fomentar l’envelliment actiu. Uns programes en els quals vam tindre en compte per al seu disseny els aspectes que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera necessaris: salut (física i mental), seguretat, aprenentatge i participació en la societat.

En aquest sentit, vam desenvolupar un projecte d’envelliment actiu, que va rebre el reconeixement del Ministeri de Sanitat i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i s’estructura en quatre grans eixos: desenvolupament personal en el mig aquàtic i hidroteràpia; ioga, tallers de memòria i altres activitats cognitives; gimnàstica i ball. Un projecte que inclou el programa Majors Actius, que aquest trimestre incideix, precisament, en la necessitat de la pràctica esportiva.
Realitzar algun tipus d’activitat física conté molts beneficis físics i psicològics que ens poden ajudar a previndre el deteriorament del nostre cos, així com mantindre la nostra independència.

En la nostra ciutat tenim la sort de comptar amb paratges naturals com el riu Clariano o Benarrai on amb un senzill passeig estarem treballant les articulacions alhora que gaudim de la natura. Així mateix, l’Ajuntament d’Ontinyent ha volgut anar més enllà. Per això, diversos parcs de la ciutat compten amb aparells de gimnàstica que ens faciliten la pràctica de l’exercici físic. Per retardar l’envelliment no sols és important fer algun tipus d’activitat física sinó també mantindre les nostres relacions socials, cosa que podem fer gràcies als viatges culturals que s’inclouen en la programació de Majors Actius o a tota la programació cultural que la Regidoria de Cultura ha previst per al semestre.

En el Govern d’Ontinyent tenim present que la promoció de l’envelliment actiu és una qüestió transversal i, per això, totes les regidories participen en impulsar activitats on les persones grans puguen participar. Com bé diu l’alcalde Jorge Rodríguez, som un govern centrat en les persones, que s’ha fixat com a objectiu millorar la qualitat de vida de tots els ontinyentins i ontinyentines.

Per això, vos convidem a seguir participant activament en tots els projectes que oferim amb la seguretat que els beneficis que reporten són sinònim de benestar, salut i qualitat de vida. L’èxit d’aquesta iniciativa que des de l’Ajuntament hem impulsat, no dubteu que és el vostre èxit gràcies a la inestimable participació que des del primer moment heu demostrat.