Des d’Ontinyent i mirant a Europa – per això cal Compromís

0

Fent la vista enrere, des de la humil experiència com a col•lectiu i en particular la meua com a persona que ha participat del procés, ens podem trobar amb un llarg camí recorregut que confirma passa a passa totes les fites assolides i explica el creixement del nostre projecte, de #Compromís:

A final de 2010, el col•lectiu d’Ontinyent tancava un pacte per a presentar-se a les eleccions del maig de 2011 amb els tres partits que conformaven la Coalició Compromís, va estar possiblement l’únic col•lectiu del País Valencià que ho aconseguia i això s’ha de valorar i és ben simptomàtic perquè posava de relleu les ganes d’entendres pel bé comú, per la necessitat de que Compromís tinguera veu al govern de la nostra ciutat . Al gener de 2013, es va constituir a Ontinyent l’assemblea comarcal de COMPROMÍS, una passa més per consolidar la suma d’esforços, la suma de voluntats i sensibilitats, una passa més per entendre’ns. Bloc, Iniciativa i Verds més Adherits, consolidant una realitat política que a més, a la nostra comarca té responsabilitats importants de govern. Ara a les Corts tenim la vertadera oposició al desgovern del PP amb només sis valents i a Madrid tenim a Baldo que s’ha convertit en el referent valencià a l’estat.

Encara que cadascú de nosaltres tenim la nostra història, també tenim junts un futur esperançador per a les dones i homes d’aquest País, amb veu a Madrid i ara també amb el desig de tenir-la a Europa . Són temps difícils, fer política entre tants Barcenas, Gurtels, “amiguitos”, pseudònims, etc pot ser realment fastigós. La corrupció política és insuportable, la nostra ciutadania, els nostres veïns i la gent com nosaltres està farta, indignada i alguna d’aquesta gent també sense esperances. L’estat del benestar s’enfonsa, sembla que no hi ha alternativa i a sobre ens volen fer culpables de la situació… a Europa lamentablement la situació no és massa diferent… la TROIKA, FMI, els lobbys, l’interès partidista i particular, els privilegis, la falta d’ètica, el doble llenguatge, l’incompliment de promeses, fan de la “classe” política un problema social.

Son temps difícils i per això ara més que mai, donem aquesta passa, reivindiquem la política, la nostra forma d’entendre la política però sense ser “classe”, reivindiquem la participació activa en la política de la ciutadania, perquè estem conveçuts de que és l’única eixida possible, car no podem deixar l’eixida d’aquesta crisi/estafa en mans dels que ens han dut fins ací. COMPROMÍS és l’instrument que ha de fer possible un canvi polític als nostres pobles, al País Valencià, però igualment s’ha de fer sentir a Europa, la suma d’esforços amb la ciutadania per a que recuperem el futur que ens volen furtar. Per això estem ací. Per acabar amb un sistema corrupte, per posar fi als privilegis de la “classe política” i per garantir la regeneració democràtica.

Però també per garantir els serveis públics: l’educació, la sanitat, els serveis socials, per acabar amb el control de les majories absolutes i l’auto bombo del governant de torn, per acabar amb el malbaratament dels recursos públics en favor d’interessos privats, dels lobbys. Per acabar amb l’oligarquia, ací i allà que mai no té prou.

Perquè volem garantir un canvi de model productiu que ens permeta oferir un futur a les dones, homes i joves que viuen al nostre territori i en això el Parlament Europeu té molt a dir. Perquè no tots els polítics som iguals i per això ara més que mai hem de fer-sen sentir alt, clar i en valencià com ho fem als ajuntaments, a les Mancomunitats, a les Diputacions, a les Corts i a Madrid, també a Brusel•les.

Per això cal Compromís.