25/11/2024 - 17:34
Més

    La Universitat d’Hivern d’Ontinyent obri la seua II edició

    Les jornades estaran dedicades demà dimarts a l’ensenyament i dijous analitzaran la crisi i el rescat financer de la ma de prestigiosos economistes

    La Vall d’Albaida és una zona d’un alt valor ecològic l’aprofitament del qual cal potenciar des del punt de vista de l’ensenyament. Aquest és un dels plantejaments que s’exposaven hui dilluns a la primera jornada de la II Universitat d’Hivern d’Ontinyent, una iniciativa de la Universitat de València i la Fundació Campus Ontinyent que complementa els graus formatius que s’ofereixen a la ciutat. Esta jornada inicial, a la qual acudien al voltant d’un centenar de persones, es una de les dues dedicades al Magisteri, on s’analitzen l’aplicació de recursos didàctics al marc territorial de la Vall d’Albaida i les comarques centrals, amb el títol de “Recursos Didàctics a La Vall d’Albaida”.

    Després de la presentació de la jornada, a càrrec del professor de Sociologia i Antopologia Social Enric Sigalat, s’ha donat pas a la xerrada titulada “Els itineraris didàctics ambientals”, on Ascensió Carratalá, professor Associat del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials, reivindicava l’ús de l’entorn mediambiental com a recurs didàctic, per tal d’aprofitar adequadament “l’alt valor ecològic” de la zona des del punt de vista de l’ensenyament. Acte seguit, el Professor Associat del Departament de Sociologia i Antropologia Social Pau Caparrós parlava sobre les “Dimensions sociològiques i territorials a les comarques centrals valencianes”, explicant que estes comarques comparteixen unes característiques poblacionals i una història comunes que les caracteritzen.

    Demà dimarts les jornades es reprendran amb una introducció de Joan Membrado, Cap d’Iniciatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i Professor Ajudant del Departament de Geografia, qui també parlarà de “El mapa de La Vall d’Albaida com a recurs didàctic”. La segona xerrada anirà a càrrec de Gonzalo Mateo, Professor Titular del Departament de Botànica, i versarà sobre “la botànica com a recurs didàctic”, centrant-se en les varietats autòctones de La Vall d’Albaida.

    Les jornades, que són de caràcter gratuït i obertes a la ciutadania, tindran dijous una jornada final amb 4 xerrades de matí i vesprada, dedicades totes elles a l’Economia, baix el títol de “La Crisi Econòmica i el Rescat Financer: Quo Vadis, Espanya?”, a quals es comptarà com a ponents amb economistes de primer nivell com Aurelio Martínez Joaquín Maudos, Vicente Pallardó, o José Enrique Boscá.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    “L’extraordinari de la normalitat” de Carles Cerdà triomfa al Mondoc amb el Premi del Públic

    El curtmetratge documental "L’extraordinari de la normalitat", dirigit per Carles Cerdà, ha sigut guardonat amb el Premi del Públic...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -