27/10/2024 - 15:23
Més

    Ontinyent celebra el “Dia del Comerç Local” i reivindica els beneficis del comerç de proximitat

    Ontinyent va celebrar aquesta setmana el “Dia del Comerç Local” amb un acte especial organitzat per Comerç IN al Centre Cultural Caixa Ontinyent, on l’alcalde Jorge Rodríguez va reivindicar els valors i avantatges del comerç de proximitat davant dels reptes actuals. Acompanyat per diversos regidors com Natàlia Enguix (Promoció Econòmica), Mª José Alhambra (Turisme) i Àlex Borrell (Cultura), Rodríguez va posar en valor l’aportació del comerç local a la dinamització econòmica, la sostenibilitat i la cohesió social.

    Rodríguez va subratllar que, encara que la venda en línia i l’e-commerce són realitats a les quals s’ha d’adaptar, el comerç de proximitat aporta qualitat, tracte humà i un valor únic que cal defensar. “L’Ajuntament continuarà recolzant el sector per mantenir viva aquesta activitat essencial per a Ontinyent. Tenim una oferta comercial amb un ratio per habitant superior al d’altres ciutats veïnes, i la nostra tasca és seguir treballant per preservar i potenciar aquest model que genera riquesa local”, va destacar l’alcalde.

    Comerç local: qualitat, sostenibilitat i valor social

    Durant l’acte, la gerent de Comerç IN, Marissa Nàcher, va conduir la lectura d’un manifest per part dels membres de l’associació, on es va ressaltar la importància del comerç local com a motor de la sostenibilitat, creador d’ocupació i impulsor de l’economia circular. Els comerços locals, a més de proporcionar productes frescos i de qualitat, ofereixen un servei de confiança que reforça les relacions humanes i revitalitza els carrers d’Ontinyent.

    Ana Ferrero, presidenta de Comerç IN, va tancar la lectura del manifest amb una reflexió on va demanar el suport de les institucions i la ciutadania: “Si volem mantindre una ciutat viva i amb futur, necessitem un comerç local fort i protegit que ens ajude a construir una ciutat dinàmica, socialment justa i econòmicament resilient”. Ferrero va remarcar que aquest suport resulta clau per equilibrar la riquesa industrial d’Ontinyent i garantir un model de ciutat sostenible i proper a les persones.

    Estrena de “Ontinyent Estima el Comerç Local” i homenatge als comerciants

    La jornada va incloure l’estrena de la projecció “Ontinyent Estima el Comerç Local”, una peça audiovisual que recull testimonis i imatges dels negocis locals, posant en relleu la diversitat i qualitat de l’oferta comercial d’Ontinyent. L’acte també va servir per homenatjar diversos professionals del sector que recentment s’han jubilat, reconeixent el seu esforç i compromís amb el comerç de proximitat durant dècades.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Diputació de València destina 70.000 € a les festes de Moros i Cristians de la Vall d’Albaida

    La Diputació de València ha concedit prop de 70.000 € en ajudes per a les festes de Moros i...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -