24/10/2024 - 1:23
Més

    Joves de l’IES Jaume I d’Ontinyent premiades en el concurs “La Memòria a l’Escola”

    Els esforços per promoure la memòria històrica entre els joves d’Ontinyent han rebut un nou impuls gràcies a la participació de l’IES Jaume I en el programa “La Memòria a l’Escola”, un certamen impulsat per la Diputació de València. Dos treballs d’alumnes d’aquest centre han estat premiats en l’edició d’enguany, que s’ha centrat en els moviments forçats de població provocats per conflictes en els segles XIX i XX.

    El segon premi ha sigut per a Larisa Avestisyan, autora del treball titulat Armenia: fragmentos de una historia olvidada, que tracta sobre el genocidi armeni. El tercer premi ha recaigut en Carla Bartha i Iris Ana-Maria Cäluean, que han presentat el treball De Bucaresti a Ontinyent, dedicat a la dictadura de Ceaucescu i el seu impacte en la població romanesa.

    L’acte de lliurament ha comptat amb la presència de la Vicepresidenta 1ª de la Diputació de València, Natàlia Enguix, així com els regidors ontinyentins de Cultura, Àlex Borrell, i Educació, Ferran Gandia. Enguix ha destacat la importància d’aquests premis per a fomentar els valors democràtics i els drets humans entre les noves generacions, subratllant que “la història ha de ser coneguda i contada tal com va passar per evitar que es repetisquen les tragèdies del passat”.

    A més, el professor Francisco Valero, qui ha acompanyat les alumnes premiades, ha fet una valoració molt positiva del certamen. Valero ha destacat la necessitat de recordar les tragèdies viscudes tant a Espanya com a altres països, com el genocidi armeni o la dictadura de Ceaucescu a Romania, que han estat l’eix dels treballs premiats.

    Els guardons, que enguany han inclòs petites oliveres com a símbol de victòria, pau i memòria, tenen l’objectiu de fomentar la reflexió sobre el passat entre els joves, qui podran plantar aquests arbres als seus centres educatius. La Diputació també ha anunciat que el tema de la pròxima edició del concurs serà “Les dones, les primeres guardianes de la memòria”, on podran participar alumnes de FP bàsica i estudiants de 4t d’ESO i de Batxillerat.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    L’Hospital General d’Ontinyent, guardonat als premis TOP 20 per la seua gestió hospitalària i salut de la dona

    Els Premis Nacionals TOP 20 han reconegut enguany cinc hospitals valencians per la seua excel·lència en diferents àrees clíniques....
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -