728×90 caixa onti estiu
Home > Educació > El PP d’Ontinyent demana mantenir l’educació concertada en batxillerat
Imatge d'arxiu.

El PP d’Ontinyent demana mantenir l’educació concertada en batxillerat

El grup municipal del Partit Popular, encapçalat pel seu Portaveu, Mercedes Pastor, ha registrat una moció sobre el manteniment dels concerts educatius en batxillerat que en el cas d’Ontinyent afecta als col·legis de la Concepció i el de Puresa de María. Sens dubte, afirmen des del PP d’Ontinyent, dos importants centres educatius el paper dels quals i llarga trajectòria educativa ha estat i és fonamental per la seva rellevància i gran demanda, ja que són triats per un percentatge molt destacat de famílies ontinyentinas com a opció d’ensenyament, tant obligatòria com postobligatoria.

Els populars defensen la llibertat d’ensenyament i la lliure elecció de centre i model educatiu, un dret reconegut per la Constitució Espanyola i que es veu fracció després del decret 6/2917 del consell de Ximo Puig. Segons afirma el PP, el decret del reglament de concerts educatius posa en joc la renovació de les manyagues, a més de que oblida un criteri fonamental: la demanda real de les famílies i que qualsevol alumne, amb independència del seu nivell econòmic, vagi a poder continuar els seus estudis al centre triat, sumint a les famílies, així com als titulars i professionals d’aquests col·legis, en l’angoixa de no saber que els oferirà el futur immediat.

Tal com assenyalen els populars, les comunitats educatives dels centres concertats, i de manera molt especial les famílies que han optat per aquests col·legis, assisteixen amb preocupació a un nou atac frontal, per part del Consell, al seu dret a triar lliurement el centre i el model educatiu que desitgen per als seus fills.Les famílies que van optar per un centre concertat, asseguren els populars en la moció, ho van fer i ho fan amb la indubtable voluntat que sigui en aquest col·legi on els seus fills completin els seus estudis postobligatorios, arribada l’edat d’accés als mateixos, en aquells casos en què aquests estudis s’imparteixen al mateix centre triat. Per aquesta raó, l’any 2007 el Govern del Partit Popular en la Generalitat va estendre el règim de concerts a l’ensenyament postobligatoria, la qual cosa va suposar un indubtable avanç social del que avui el Govern autonòmic vol privar a la societat valenciana.

La moció presentada pel PP d’Ontinyent acorda instar al consell que per al proper curs aprovi provisionalment tots els concerts singulars actualment en vigor que es tornin a sol·licitar pels centres, així com aquelles altres sol·licituds addicionals que estiguin degudament justificades, presentades totes elles en la forma i pel procediment que determina el Decret 6/2017, de 20 de gener. I una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds d’admissió per les famílies i conegudes les places realment demandades, aprovar definitivament els concerts que compleixin les exigències del Decret 6/2017, entenent per places necessàries a l’efecte del seu article 38.2 les places sol·licitades a cada centre, quan s’aconsegueixin les ràtios mínimes que fixa la citada norma.

El resultat de l’acord serà traslladat a l’Associació de Pares (APA) i Adreça dels dos centres concertats que ofereixen batxillerat a Ontinyent; el Col·legi la Concepció i Puresa de María, així com als grups parlamentaris amb representació en les Corts Valencianes.

Font: PP d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El televisiu psicòleg-forense Javier Urra visitarà Ontinyent per parlar de les addiccions al joc

La xerrada inclosa dintre de l’Escola de Famílies serà el proper 11 de desembre a la Sala Gomis a partir de les 19:00h