18/10/2024 - 12:22
Més

    Ontinyent commemora el 9 d’octubre amb un homenatge a la solidaritat i els valors locals

    Ontinyent destaca el seu ADN solidari en el lliurament dels premis “9 d’octubre”

    Ontinyent ha celebrat aquest 9 d’octubre enaltint el seu caràcter solidari, just l’any en què es commemoren els 100 anys de la concessió del títol de “Ciutat Molt Caritativa” per part del Rei Alfons XIII. L’acte central de la jornada, celebrat al Palau de La Vila, ha servit per a reconéixer la tasca de diverses persones i entitats locals que han destacat pel seu compromís amb la ciutat.

    Un reconeixement a la solidaritat local

    L’acte ha començat amb una actuació tradicional a la Plaça Major, on el Grup de Danses d’Ontinyent, el grup de xirimiters i tabaleters “El Regall”, i l’Associació de Gegants i Cabets han oferit una mostra del seu art al públic assistent. La celebració ha continuat amb una processó cívica fins al Palau de La Vila, on s’ha realitzat el ple extraordinari del 9 d’octubre.

    Durant l’acte, s’han lliurat els premis a persones i entitats que han contribuït de manera significativa al benestar de la ciutat. Els premiats d’enguany han sigut l’associació ANIMA, que dóna suport a les persones malaltes de càncer; el científic José Rafael Penadés Casanova; l’oncòloga Regina Gironés; l’artista i professor Ramón Insa (a títol pòstum); i el cap d’agutzils de l’Ajuntament d’Ontinyent, Antonio Ferrero Mora. Aquests guardons són una mostra del reconeixement col·lectiu que la ciutat vol fer a aquells que dediquen el seu esforç al progrés i la millora de la comunitat.

    Un segle de caritat i solidaritat

    En el seu discurs, el cronista oficial d’Ontinyent, Alfred Bernabeu, va recordar la història de la ciutat, fent especial referència a la figura del Rei Jaume I i a l’evolució d’Ontinyent com a vila reial. Bernabeu va destacar el “ADN solidari” que ha caracteritzat la ciutat al llarg dels anys, ressaltant la concessió del títol de “Ciutat Molt Caritativa” ara fa 100 anys, com a resposta a la catàstrofe ferroviària de 1922.

    A més, va subratllar la importància de la justícia social, mencionant fites com el 25 aniversari de la Universitat de València a Ontinyent, la construcció de l’hospital, i la creació del parc de les Mamàs Belgues. Segons Bernabeu, tots aquests projectes demostren que Ontinyent “marxa pel bon camí” i manté el seu compromís amb els valors solidaris que defineixen la seua història.

    Homenatge als guardonats

    Després del discurs del cronista, van intervindre el president i la vicepresidenta de l’associació ANIMA, Luis Muñoz i Marta Tortosa, en nom dels guardonats. Van agrair el reconeixement atorgat per la corporació municipal i van destacar la importància de la solidaritat i la valentia en el dia a dia. “Totes les persones s’enfronten a actes de valentia, i allò que marca la diferència és descobrir un propòsit capaç d’impulsar-nos a construir una millor societat”, afirmaren en la seua intervenció.

    Una celebració marcada per la tradició

    L’acte de lliurament dels premis ha sigut retransmés per televisió i xarxes socials, amb la translació de les intervencions a llenguatge de signes, gràcies a un conveni entre l’Ajuntament i l’associació FESORD.

    A més, la programació del 9 d’octubre ha inclòs concerts en valencià, un sainet i un acte de reconeixement a les bandes de música locals, demostrant el compromís de la ciutat amb la cultura i la tradició valenciana. La celebració tindrà la seua cloenda el pròxim 12 d’octubre amb una “discomòbil jove” al parc del Llombo, que serà l’últim esdeveniment del cicle “Ontinyent Participa”.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Noves ajudes municipals a Agullent per a la rehabilitació d’habitatges de més de 50 anys

    L'Ajuntament d'Agullent ha anunciat una nova edició del Pla d'Ajudes Municipals per a la Rehabilitació de Vivendes i Locals,...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -