03/10/2024 - 23:35
Més

    19 municipis de la Vall d’Albaida rebran més de 80.000 euros de la Diputació per a polítiques d’igualtat

    L’àrea d’Igualtat de la Diputació de València ha aprovat un total de 183 sol·licituds d’ajuda, que beneficiaran ajuntaments de diverses comarques, incloent-hi la Vall d’Albaida, amb una inversió total de 861.790 euros. En concret, els 19 municipis de la Vall d’Albaida rebran un total de 83.971 euros destinats a impulsar activitats de prevenció i lluita contra la violència de gènere.

    Aquesta ajuda forma part de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, una iniciativa que té com a objectiu donar suport als ajuntaments per a desenvolupar polítiques d’igualtat i sensibilització. Entre els municipis beneficiats es troben Atzeneta, Albaida, Alfarrasí, Aielo de Malferit, Benigànim, Bocairent, l’Olleria i Ontinyent, entre altres.

    Segons ha destacat la vicepresidenta primera i responsable de l’àrea d’Igualtat, Natàlia Enguix, aquesta inversió representa “la major aportació feta per la Diputació per a fer front a la violència exercida contra les dones”. Enguix ha remarcat la importància del paper actiu que tenen els ajuntaments en aquesta lluita, afirmant que “els municipis són les institucions més pròximes a la ciutadania i, per tant, a les víctimes”. A més, ha recalcat que la Diputació “continuarà donant suport i facilitant recursos per a treballar junts per una societat més justa i igualitària”.

    Activitats proposades pels ajuntaments

    Els municipis han presentat diverses iniciatives que seran subvencionades gràcies a aquestes ajudes. Entre elles destaquen les campanyes de sensibilització amb motiu de dates clau com el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, o el 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. A més, es desenvoluparan tallers de coeducació i educació en igualtat dirigits a xiquets, adolescents i famílies.

    Algunes de les propostes innovadores inclouen activitats com contacontes per a prevenir la violència de gènere des de la infància, així com iniciatives que ajuden a desmitificar conceptes com l’amor romàntic, amb l’objectiu de diferenciar entre relacions saludables i tòxiques. A més, es donaran tallers de formació específics per a professionals de l’àmbit sanitari, educatiu i policial, per tal de millorar la seua capacitat d’actuació davant casos de violència de gènere.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    ACTAIO reuneix experts i professionals en la Taula “Acredita’t” d’Ontinyent per a fomentar l’ocupació

    El passat 2 d'octubre de 2024, la ciutat d’Ontinyent va ser l'escenari de la tercera edició de la Taula...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -