28/09/2024 - 0:19
Més

    El PP posa en risc 2,1 milions d’euros per a Ontinyent segons el PSPV-PSOE

    Altres notícies

    Els socialistes d’Ontinyent han advertit que la ciutat perdrà més de 2,1 milions d’euros entre 2025 i 2026 si el Partit Popular (PP) rebutja la senda d’estabilitat pressupostària proposada pel Govern d’Espanya. Aquesta senda és essencial per garantir les transferències de l’Estat als municipis, i la seua no aprovació afectarà greument les finances locals.

    El portaveu del PSPV-PSOE d’Ontinyent, José Antonio Martínez, ha expressat la seua preocupació després de la retirada de la tramitació dels objectius de dèficit degut a la negativa del PP. Segons Martínez, “si el PP vota en contra, Ontinyent perdrà en els pròxims dos anys un total de 2.190.977 euros en ingressos que provenen directament de l’Estat”.

    Impacte econòmic a Ontinyent

    Les xifres que aporta la Vicepresidència primera del Govern d’Espanya són clares: en 2025, Ontinyent deixaria de rebre 708.941 euros, mentre que en 2026 la pèrdua ascendirà a 1.482.036 euros, sumant un total de 2.190.977 euros en només dos anys. Martínez ha insistit que aquestes quantitats són “fonamentals per al creixement econòmic de la Comunitat Valenciana i d’Espanya”.

    Una incongruència del PP

    El portaveu socialista ha criticat la postura del PP, ja que considera que estan actuant en contra dels interessos dels municipis, inclús aquells que governen. “És una incongruència que el PP vote en contra d’allò que les seues pròpies comunitats autònomes han avalat”, ha denunciat Martínez, subratllant que aquesta decisió tindrà un impacte negatiu a nivell estatal.

    Segons els càlculs aportats pels socialistes, la negativa del PP implicaria una pèrdua total de 12.000 milions d’euros de capacitat de despesa per a comunitats autònomes i ajuntaments en tot l’Estat espanyol.

    La negativa afecta Ontinyent directament

    Martínez ha remarcat que aquesta situació afecta directament la capacitat de despesa d’Ontinyent, posant en risc projectes i serveis necessaris per a la ciutat. “Amb la seua negativa, el PP està perjudicant no sols les comunitats autònomes, sinó també els ajuntaments, inclosos aquells en què governen”, ha conclòs.

    Els socialistes d’Ontinyent han fet una crida perquè el PP rectifique la seua postura al Congrés i no perjudique els municipis, els quals necessiten aquestes transferències per mantindre el seu funcionament econòmic i garantir serveis bàsics a la ciutadania.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    L’IVACE finança noves obres als polígons industrials d’Ontinyent

    Ontinyent adjudica per 450.000 euros noves obres de millora en els polígons industrials amb ajuda de l’IVACE L'Ajuntament d'Ontinyent ha...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -