23/09/2024 - 20:25
Més

    Cultura i tradició omplin els carrers d’Ontinyent en l’Aplec de Danses 2024

    Altres notícies

    El passat dissabte, Ontinyent va ser l’escenari d’un dels esdeveniments culturals més importants de la comarca, el XXI Aplec de Danses de la Vall d’Albaida, que va reunir més de 500 participants de tota la comarca. Esta celebració de la cultura i la tradició valenciana va ser la tercera vegada que Ontinyent acollia l’esdeveniment, després de fer-ho en els anys 1983 i 2005. L’esdeveniment va estar organitzat per una comissió especial amb el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

    Un esdeveniment que ompli els carrers

    L’Aplec va començar amb una desfilada pel carrer Sant Antoni i va omplir de música i dansa els carrers d’Ontinyent fins arribar a la Plaça de la Coronació, on els assistents van gaudir d’una actuació col·lectiva que va ser un espectacle visual i sonor.

    La regidora de Festes, Àngels Muñoz, va destacar l’ambient festiu que es va viure durant tota la jornada, remarcant que esta activitat “posa en valor les nostres danses tradicionals, fent-les accessibles a tots els veïns i veïnes, al carrer i amb un esperit de participació oberta”. A més, Muñoz va agrair el treball dels diferents departaments municipals implicats, així com la dedicació de totes les persones que van contribuir a l’èxit de l’Aplec.

    Cultura i tradició en estat pur

    El regidor de Cultura, Àlex Borrell, va ressaltar la importància de la trobada com a espai de cohesió cultural per a la comarca, celebrant la massiva participació del públic, tant d’Ontinyent com de la resta de la comarca. Borrell va destacar la presència de Guadassuar com a municipi convidat, que va sorprendre els assistents amb els seus vestits tradicionals i l’acompanyament musical que aportava una nova dimensió a l’acte.

    Una menció especial també va ser per al presentador de l’esdeveniment, Josep Gandia Pla, i el grup de dolçainers i percussionistes ‘La Colla’ d’Ontinyent, que van marcar el ritme de la jornada.

    Actuació sorpresa del “Botifarra”

    El fi de festa, celebrat al pati del col·legi Carmelo Ripoll, va ser un dels moments més recordats, on l’ambient festiu va continuar amb la música de la rondalla La Comarcal i un moment sorpresa que va captivar el públic: l’actuació inesperada del reconegut cantaor xativí Pep Gimeno “Botifarra”, qui va interpretar diverses peces de la música tradicional valenciana, tancant la jornada de manera inoblidable.

    L’Associació de Gegants i Cabets també va col·laborar en l’organització del fi de festa, afegint un toc especial a la celebració amb la seua presència característica.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent aconseguix un augment de 900.000 euros per a les obres del CEIP Vicente Gironés

    El projecte de reforma i ampliació del CEIP Vicente Gironés Mora d'Ontinyent rebrà un increment pressupostari important. La Generalitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -