21/06/2024 - 0:05
Més

  Presenten l’estudi hidràulic per evitar les problemes d’inundacions

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent duia a terme aquest dilluns la presentació pública de l’estudi hidràulic previ al projecte d’obres que permetrà resoldre els problemes d’inundacions als baixos i cotxeres del carrer Enric Valor i l’Almaig. L’actuació té un pressupost estimat de 530.000 euros, que es finançarà a través del Pla d’Inversions de la Diputació de València 2020/2021. Un embassament o depressió per a la laminació de pluvials que es convertirà en una zona verda, i una conducció soterrada per conduir les aigües fins a la barbacana són les dues principals actuacions que comprén el projecte. Amb aquesta obra, l’Ajuntament vol evitar que es tornen a produir inundacions com les patides durant la DANA del mes de setembre de 2019.

  L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui acudia a l’acte acompanyat pels regidors Joan Sanchis (Territori) i Manuel Cuesta (Serveis Municipals), destacava que “la problemàtica no és fàcil, ja que estem parlant d’una zona que replega les aigües que baixen des de la serra. Tot i que la solució provisional que vam posar en marxa a les setmanes posteriors a la DANA està donant bons resultats, durem a terme una intervenció de més importància com ens vam comprometre amb el veïnat”, assenyalava Jorge Rodríguez.

  En la presentació d’aquest dilluns, que tenia lloc al pati del col·legi Carmelo Ripoll, l’enginyer tècnic Manuel España explicava l’estudi hidràulic que determina el traçat de la nova canalització soterrada que reconduirà les aigües, així com detalls que s’inclouran al projecte de l’actuació, que es preveu que estiga a punt abans de finals d’any, per tal d’iniciar les obres a l’estiu de 2021. L’actuació més cridanera és la construcció d’una espècie d’embassament o depressió que permetrà, en dies de molta pluja, emmagatzemar momentàniament l’aigua provinent de la serra i evitar que col·lapse la barbacana.

  Segons s’explicava en l’acte de hui, al qual assistien representants de l’Associació Veïnal de Sant Josep i de les finques afectades per les inundacions, el veritable origen del problema és que les escorrenties d’aigua no són capaces d’entrar en la barbacana de forma eficient, de manera que tot i que el col·lector té prou capacitat per a replegar l’aigua, no l’absorbeix suficientment de pressa.

  Davant això, l’actuació prevista inclourà quatre vies d’actuació, entre les quals està en primer lloc el perllongament de la barbacana avançant el punt de captació més a prop de la carretera CV-81; l’excavació d’un embassament o depressió que permeta la laminació de les aigües i on es podrien acumular fins a 4.500 m3 d’aigua; la captació de noves canalitzacions d’aigües de 800 a 1200 mm de diàmetre per travessar la carretera cv-81 (ronda sud); i finalment la restauració paisatgística de la zona de laminació creant un nou espai verd. Amb les obres previstes es reduiran els cabals punta i la quantitat d’hores als quals els conductes entren en càrrega total o parcial.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -