21/09/2024 - 5:20
Més

    Mig miler d’escolars d’Ontinyent celebren el Dia Mundial Sense Cotxes amb un “bicibus”

    Altres notícies

    Prop de 500 escolars d’Ontinyent han participat aquest divendres en un “bicibus escolar” organitzat per la regidoria de Sostenibilitat amb motiu de la celebració del Dia Mundial Sense Cotxes. L’objectiu d’aquesta activitat és fomentar la mobilitat sostenible entre els més joves i conscienciar sobre la importància de reduir l’ús de vehicles de combustió per protegir el medi ambient.

    La jornada ha consistit en una ruta en bicicleta, escortada per la Policia Local, des dels centres educatius fins a la Plaça de la Coronació. En arribar, els participants han rebut un esmorzar i una motxilla groga, serigrafiada amb un recordatori del límit de velocitat dels vehicles, que servirà com a element de seguretat per a futurs desplaçaments en bicicleta. Aquesta iniciativa ha sigut impulsada dins de la Setmana Europea de la Mobilitat 2024, en la qual la Comissió Europea fa especial èmfasi en l’ús compartit de l’espai públic per a vianants i ciclistes.

    El suport de les autoritats locals a la mobilitat sostenible

    L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha participat activament en l’esdeveniment, destacant la importància d’apostar per una mobilitat més sostenible i animant els xiquets i xiquetes a utilitzar la bicicleta com a mitjà de transport habitual. A més, ha encoratjat els escolars a promoure aquest tipus de transport dins dels seus entorns familiars, fent així que la iniciativa tinga un major impacte a llarg termini.

    Per la seua banda, la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, ha agraït la col·laboració dels centres educatius i ha ressaltat els beneficis del transport sostenible, no sols per al medi ambient, sinó també per a la qualitat de vida de les persones. Gandia ha subratllat la importància de reduir l’ús de vehicles de combustió i ha posat de manifest l’aposta de l’Ajuntament d’Ontinyent per continuar impulsant aquest tipus d’iniciatives.

    Al final de l’activitat, també s’han lliurat diplomes de reconeixement als centres escolars participants, i s’ha completat la jornada amb una segona volta per la ciutat en bicicleta abans de tornar als col·legis.

    Una iniciativa en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat

    Aquesta acció, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, demostra el compromís d’Ontinyent amb les polítiques de sostenibilitat i la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport. La ciutat es posiciona així com un referent en la implementació de mesures per a fomentar hàbits saludables i respectuosos amb el medi ambient entre la població més jove.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Beniatjar aposta per la seguretat viària amb la segona fase de la CV-622

    L'Ajuntament de Beniatjar ha aprovat l'execució de la segona fase del projecte de remodelació de la carretera CV-622, que...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -