19/09/2024 - 18:08
Més

    Ontinyent amplia un 20% les places de “La Nau Gran” davant l’augment de la demanda

    Altres notícies

    El programa “La Nau Gran” de la Universitat de València (UV), dedicat a l’aprenentatge per a persones majors, ha ampliat la seua oferta per al curs 2024/2025 al Campus d’Ontinyent. Davant l’augment de la demanda, el programa ha decidit incrementar un 20% les places disponibles, passant de les 50 inicials a 60 places. Esta ampliació permetrà donar resposta a l’interés creixent de persones majors de 50 anys d’Ontinyent i la comarca de la Vall d’Albaida que desitgen continuar formant-se.

    Amb el suport de la Fundació Campus Ontinyent —formada per l’Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent, sindicats i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida—, aquest programa fomenta la formació contínua de persones que no van tindre l’oportunitat d’estudiar anteriorment o que volen seguir aprenent al llarg de la seua vida.

    L’aprenentatge com a pilar per a tota la vida

    Segons el regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Ferran Gandia, aquest programa és una mostra de com “l’aprenentatge pot dur-se a terme al llarg de tota la vida, donant oportunitats a generacions que, per diversos motius, no van poder accedir a l’educació en el seu moment”. A més, afegeix que aquest projecte reforça la transmissió de coneixements entre generacions i fomenta la socialització i el benestar intel·lectual i físic.

    “La Nau Gran” ofereix dos itineraris formatius, un de nivell bàsic i un altre avançat, amb una durada de tres anys cadascun. El primer inclou assignatures de diverses àrees com música, economia, salut, dret, filosofia, literatura, geografia, biologia, sociologia, història i cultura científica. Per la seua part, l’itinerari avançat inclou temes com física, neurociència, arqueologia o història del Regne de València, entre d’altres.

    Una oferta formativa diversa i sense exigències avaluatives

    Una de les particularitats del programa és que no hi ha requisits acadèmics previs per a accedir-hi, i tampoc s’exigeixen activitats d’avaluació. “Es tracta de fomentar el plaer per aprendre, a més de promoure la socialització i l’activitat física i intel·lectual”, destaquen des del Campus d’Ontinyent. L’objectiu és crear un espai d’aprenentatge obert i flexible, on els participants puguen gaudir de l’ensenyament sense la pressió d’exàmens o qualificacions.

    A més de les classes, “La Nau Gran” també ofereix un ampli ventall d’activitats complementàries, com conferències, exposicions, jornades i viatges, moltes de les quals estan obertes a tota la població, afegint valor a l’oferta educativa del Campus d’Ontinyent i contribuint a enriquir la vida cultural de la ciutat.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent comptarà amb una nova oficina comarcal de la Diputació de València

    La Diputació de València reforçarà l'atenció als municipis menuts de la província amb la creació d'una nova xarxa d'oficines...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -