20/09/2024 - 1:42
Més

    Els Socialistes d’Ontinyent denuncien la manca d’atenció pediàtrica a l’hospital local

    Altres notícies

    Primeres queixes per la supressió del servei de pediatria a l’Hospital d’Ontinyent durant l’estiu

    Els Socialistes d’Ontinyent han alçat la veu davant les nombroses queixes rebudes per la supressió del servei de pediatria a l’Hospital General d’Ontinyent durant els mesos d’estiu. Segons han denunciat, moltes famílies s’han vist obligades a desplaçar-se fins a Xàtiva amb xiquets malalts, davant la manca d’atenció pediàtrica a Ontinyent.

    José Antonio Martínez, portaveu del PSOE a l’Ajuntament, ha explicat que “els que venien a arreglar la Sanitat l’estan desbaratant més”, lamentant la situació actual en què “aquest estiu pugen les temperatures i baixa l’atenció a la salut a Ontinyent”. Martínez ha subratllat la gravetat de la situació, especialment per als més menuts que pateixen afeccions com diarrees, febres, angines o otitis, i que ara han de desplaçar-se fins a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva per rebre tractament.

    Desinformació i falta de coordinació

    El portaveu socialista ha criticat la manca d’informació per part de la Gerència del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent i de la Direcció de l’Hospital d’Ontinyent, que no han comunicat a la població ni als ajuntaments quines patologies s’atendran a l’hospital durant el mes d’agost. Aquesta manca de transparència ha provocat confusió entre els pacients, que en molts casos desconeixen si han de desplaçar-se directament a Xàtiva o acudir primer a Urgències d’Ontinyent per ser derivats.

    A més, el tancament de consultes externes, com les d’otorrinolaringologia, augmenta la demora en l’atenció sanitària, especialment en afeccions estivals com les otitis complicades o els vertígens.

    Una situació insostenible

    Martínez ha recordat que ja fa prop d’un any que el Partit Popular i Carlos Mazón governen, i que encara no s’han vist avanços en temes crucials per a Ontinyent, com la promesa del retorn del servei de diàlisi a la ciutat. El portaveu socialista també ha criticat l’alcalde Jorge Rodríguez per la seua relació amb el PP, un partit que, segons Martínez, ha negat a la ciutat infraestructures clau com l’hospital i ara impedeix que les dones d’Ontinyent puguen donar a llum en la seua pròpia ciutat.

    Martínez ha alertat que la situació no afecta només Ontinyent, sinó també altres poblacions de la Vall d’Albaida, on s’han restringit els horaris d’alguns centres de salut sense avisar la població. “Ens estan conduint a una situació extrema aquest estiu, que mai havíem vist abans”, ha conclòs el portaveu.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent comptarà amb una nova oficina comarcal de la Diputació de València

    La Diputació de València reforçarà l'atenció als municipis menuts de la província amb la creació d'una nova xarxa d'oficines...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -