29/03/2024 - 13:12
Més

    El PP d’Ontinyent lamenta que l’ajuntament no bonifique l’IBI a les agrupacions i bandes de música

    Altres notícies

    La negativa del govern de Jorge Rodríguez a subvencionar l’IBI a les bandes i agrupacions musicals d’Ontinyent que tenen seu física a la ciutat va ser un dels punts que major tensió va recollir el ple d’ahir dijous. La moció, del grup Compromís, va ser esmenada pel grup municipal del PP amb l’objectiu que les bandes i agrupacions pogueren obtindre la subvenció de manera immediata, una esmena va estar avalada per l’informe favorable de la intervenció municipal.

    L’esmena del PP pretenia incrementar per a enguany la subvenció, contemplant així l’import de l’IBI dels locals propietat de les bandes i agrupacions musicals d’Ontinyent, declarades Bé d’Interés Cultural.

    Finalment, la majoria absoluta del la Val ens Uneix va tombar, amb el vot en contra, la proposta i l’esmena i les bandes i agrupacions d’Ontinyent no podran beneficiar-se de la mesura.

    En la intervenció defensada per la Portaveu Popular a Ontinyent, Mercedes Pastor, els populars van manifestar que aquest ajuntament està donant ajudes a diversos sectors, però és important destacar que concretament el sector cultural de les bandes de música destaca perquè els seus ingressos són zero, es veuen abocats a subsistir de les ajudes i això està fent perillar la seua existència, ja que s’enfronten a moltes despeses difícils d’assumir en aquests moments.

    Des del PP d’Ontinyent no entenen l’actitud del govern en negar l’ajuda, la quantia de la qual tampoc és que siga desproporcionada, i afirmen que, d’alguna manera, amb aqueixa actitud política s’està donant l’esquena a aquestes entitats culturals.

    Pel que respecta al vot d’abstenció del PP a la distribució de les subvencions directes i nominatives a les diferents associacions des del PP expliquen “és pel fet que no compartim els criteris de distribució, a més de que no existeix ordenança que les regule”, va explicar Pastor. Els populars van manifestar a més el seu desacord en què associacions com Acció Cultural, sòcia de l’entitat catalanista ‘Omnium Cultural’, reben 4.000 euros dels diners de tots els Ontinyentins, una quantitat que bé s’haguera pogut aprofitar altres associacions d’Ontinyent, o bé per a subvencionar l’IBI de les bandes que s’enfronten a moltes despeses per comptar amb una seu física, en uns moments marcats per la crisi del covid i tenint ingressos zero.

    Des del PP han volgut destacar també el vot favorable de tota la corporació a la moció presentada pels populars per a la instal·lació a Ontinyent d’una zona per a caravanes. L’acord, que es va adoptar per unanimitat, fixa estudiar la implantació a Ontinyent d’una zona aparcament específic per a la pernocta de caravanes adaptada als requisits tècnics i legals aplicables. Des del PP entenen que és posito que s’haja adoptat l’acord per unanimitat i esperen que prompte es comence a treballar en aquest sentit, ja que el flux i moviment que podria generar repercutiria en el sector serveis de la ciutat, tal com s’està demostrant en altres ciutats que ofereixen aquest servei ara tan de moda a causa de les restriccions del covid i a les noves maneres de fer turisme.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La “Dansa Macabra” reuneix centenars de persones

    Més de 80 persones de diferents entitats culturals locals participen en la cita cultural impulsada per l’Ajuntament
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -