18/10/2024 - 7:23
Més

    L’incendi a Pou Clar d’Ontinyent es limita a 1,3 hectàrees gràcies a l’actuació ràpida

    L’incendi forestal ocorregut aquest diumenge als voltants del paratge del Pou Clar, a Ontinyent, ha estat controlat gràcies a la ràpida resposta i coordinació dels diferents efectius mobilitzats. Segons l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, aquests elements han estat claus per a limitar l’afectació a només 1,3 hectàrees de terreny forestal, majoritàriament de propietat privada, amb un tram adjacent a les vies del tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, propietat d’ADIF.

    Resposta ràpida i eficaç

    L’incendi es va iniciar diumenge a les 15.36 hores, i les causes encara estan sent investigades. A l’arribada dels bombers, van haver de desallotjar dues cases al ramal de Casa Calvo i altres deu en el camí del Teular de Mollà, a més de les persones que es trobaven al Pou Clar. També es va tallar l’accés a Bocairent per la CV-81 a la rotonda del nou hospital i es van suspendre les línies del tren. Com a mesura preventiva, es va suspendre el bany a la piscina del poliesportiu municipal per a permetre als mitjans aeris reposar aigua.

    Coordinació entre efectius

    L’alcalde Jorge Rodríguez, que es va desplaçar al lloc dels fets junt al regidor de Seguretat, Juan Pablo Úbeda, ha destacat el “magnífic treball dels bombers”, que en la mateixa jornada havien d’atendre altres incendis forestals a Albaida i Xàtiva. A més, Rodríguez ha agraït la contribució del conjunt de forces i cossos de seguretat, la policia local, protecció civil i el veïnat, que va seguir les indicacions per a gestionar l’emergència de la millor manera possible.

    Aquest dilluns, Rodríguez, acompanyat de la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, ha visitat novament la zona, on els bombers continuaven realitzant tasques de neteja. La superfície afectada ha estat confirmada en 1,3 hectàrees, sense que cap edificació propera, incloent un magatzem tèxtil, haja resultat danyada directament.

    Reobertura i valoracions

    Al voltant de les 18.20 hores del diumenge, els veïns desallotjats van poder tornar a les seues propietats i es va reobrir l’accés al Pou Clar. Aquest dilluns, els bombers seguien refrescant la zona, mentre tècnics de Renfe i Iberdrola avaluaven l’afectació de les flames als seus equipaments.

    Des de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, s’ha recordat la obligació legal de les persones propietàries de terrenys forestals de mantenir-los en bones condicions de neteja per a evitar la propagació d’incendis

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El parc del Llombo portarà el nom de Juan Carlos Ferrero, tenista il·lustre d’Ontinyent

    El tenista ontinyentí Juan Carlos Ferrero, reconegut internacionalment pel seu triomf a Roland Garros el 2003 i per haver...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -