18/10/2024 - 10:45
Més

    L’incendi de Montitxelvo i Terrateig es complica i es requereix l’intervenció de la UME

    La situació en Montixelvo i Terrateig roman crítica, amb l'incendi que encara està fora de control. Les extrems ràfegues de vent, que superen els 100 quilòmetres per hora en els punts més forts, estan dificultant els esforços dels equips d'extinció. La Unitat Militar d'Emergències (UME) ha sigut mobilitzada davant de la possible evolució del foc causada per aquestes condicions climàtiques adverses. La comunitat es manté en alerta, i les autoritats continuen treballant incansablement per garantir la seguretat de les persones i protegir els béns. Continuarem informant a mesura que es conega més informació sobre aquesta situació crítica.

    A les 18:31 hores, una nova actualització dels esdeveniments relacionats amb l’incendi de Montixelvo i Terrateig ens arriba a través del Servei d’Emergències de la Generalitat Valenciana.

    En aquest moment crític, s’ha mobilitzat una Posta de Mando Avançada (PMA) i un Sistema de Comunicacions per Satèl·lit (SATCOM) per fer front a aquesta situació d’emergència. A més, s’ha sol·licitat la mobilització de la Unitat Militar d’Emergències (@UMEgob) davant de l’evolució incerta de l’incendi causada per les extrems ràfegues de vent.

    Fins ara, la localitat veïna de Montixelvo no ha sigut evacuada, però la situació roman crítica. L’incendi ha afectat una part significativa del terreny forestal, i les imatges que acompanyen aquestes línies confirmen la seua extrema duresa. Els equips d’extinció continuen treballant sense descans a la zona, però les ràfegues de vent, que superen els 100 quilòmetres per hora en els punts més forts, estan complicant les tasques de control.

    Atesa la gravetat dels fets, s’ha establert el nivell 2 del Plan Especial davant del risc d’incendis forestals. Aquest nivell de risc defineix situacions d’emergència que “per la seua possible evolució poden afectar greument la població i els béns de naturalesa no forestal.” A més, com a mesura preventiva davant de la possible evolució del foc a causa de les fortes ràfegues de vent, s’ha sol·licitat la mobilització de les forces de la Unitat Militar d’Emergències (UME).

    La situació continua sent crítica, i les autoritats i els equips d’emergències estan treballant sense desistir per tal de protegir les vides i els béns de la comunitat afectada per aquest devastador incendi. Seguirem informant a mesura que es desenvolupe l’evolució de la situació.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El parc del Llombo portarà el nom de Juan Carlos Ferrero, tenista il·lustre d’Ontinyent

    El tenista ontinyentí Juan Carlos Ferrero, reconegut internacionalment pel seu triomf a Roland Garros el 2003 i per haver...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -